promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris veszélyben Szoboszlai poziciója a Liverpoolnál? Új titán lehet a magyar sztárjátékos kihívója
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar válogatott csapatkapitánya igazi világsztárrá érett, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell küzdenie a játéklehetőségért.

Szoboszlai Dominik személyében hosszú idő után először van a magyar labdarúgásnak igazi világsztárja. Karrierje folyamatosan ívelt felfelé, előbb végigjárta a német futballkultúra lépcsőfokait, az osztrák Red Bull Salzburgtól az energiaital-óriás németországi csapatához, a Lipcséhez szerződött. 

Itt mutatott játéka keltette fel az érdeklődését a kontinens sztárcsapatainak, egy egész ország találgatta hogy vajon Szoboszlai hova fog igazolni. Végül az angol rekordbajnok, a Liverpool lett a befutó, és  Szoboszlai mutatott játékával bebizonyította, hogy érdemes volt őt leigazolnia Jüreg Kloppnak: többször válaszották már meg a forduló legjobb játékosává, szépségdíjas gólokat lőtt, és több gólpasszt is kiosztott.

A legnagyobb játékosok azonban attól a legnagyobbak, hogy nem csak egy-egy mérkőzésen képesek megvillanni, hanem folyamatosan magas színvonalú teljesítményt nyújtanak. Egy labdarúgóklub ugyanazon posztra több játékost is tart, a verseny folyamatos a csapattársak között is. Ha esetleg sérülés történik, ami a profi sportban nem szokatlan, akkor is kell hogy a kulcsembereknek legyen helyettese.

A Liverpool legújabb kiszemeltje egy Szoboszlaihoz hasonlóan szemtelenül fiatal, mindössze 21 éves argentin középpályás, Ezequiel Fernandez, jelenleg az argetin élvonal sztárcsapatának, a Boca Juniorsnak a védekező középpályása.

Bár Szoboszlai edzői nyilatkozatai alapján igazi egészpályás játékos (ahogy Marco rossi, a válogatott immár magyar állampolgár szövetségi kapitánya olasz szaknyelven megfogalmazta, "tuttocampista"), Jürgen Klopp a Liverpoolban gyakran hátravont szűrőjátékosként számít vele.

A Liverpoolhoz hasonló sztárcsapatoknak az év ezen szakaszában már bőven a téli átigazolási szezonon jár az eszük, folyamatosan figyelik hogy kikkel lehetne megerősíteni a csapatot. A fiatal argentin mutatói kiugróak hazája ligájában, és állítólag Alexis McAllister, a szintén Szoboszlaival együtt Liverpoolhoz érkezett argentin támadó is lobbizik a csapatnál honfitársa leigazolásáért.

Szoboszlainak így lenne egy kihívója a csapatban, de a válogatott csapatkapitányát nem úgy ismerjük, mint aki megijedne egy ilyen szituációtól, sokkal inkább még jobb teljesítményre sarkallhatja a magyar sztárfocistát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás