promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominikról megdöbbentő szavakkal beszélt Jürgen Klopp, ilyeneket még sosem mondott a Liverpool vezetőedzője
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jürgen Klopp olyan nyilatkozatot tett Szoboszlai Dominikról, amire nincsenek szavak.

Szoboszlai Dominik nemcsak a magyar válogatott csapatkapitánya, de a Liverpool újdonsült sztárjátékosa is, akiről mindenki elismerő szavakkal beszél. A kiváló futballista most töltötte be a 23. életévét, szóval még bőven van ideje arra, hogy még feljebb kerüljön a ranglétrán - bár már most olyan sikereket ért el, amiről a legtöbb magyar labdarúgó csak álmodni tud.

John Barnes, aki 1987 és 1997 között volt a Liverpool FC játékosa, az angol sajtóban beszélt Szoboszlairól; az egykori focilegenda szerint Dominiknak sokkal jobbak a technikai és a fizikai adottságai, mint azt várta volna.

Véleménye szerint remek hozzáállása van, és valósággal felszántja a pályát.

Az 1988-ban az év angol labdarúgójának választott John Barnes nem kisebb élő legendához hasonlította Dominikot, mint Steven Gerrard, aki korábban a Liverpool csapatkapitánya volt.

„A két tizenhatos között, amolyan box-to-box középpályásként játszva olyan, mint Steven Gerrard. Az idei Liverpool három középpályással játszik, annak ellenére, hogy nincs előírva, mindent megcsinál. Nagyon lenyűgözött. Főleg azért, mert nem tudtam, hogy ilyen jó. Számomra ő a Premier League leglenyűgözőbb játékosa. Ha tudtam volna, hogy ilyen jó, nem lennék ennyire lenyűgözve. Azt kell mondanom, hihetetlen munkát végeztek a liverpooli felderítők”

- fogalmazott Barnes.


De persze korábban mások is nagy szavakkal méltatták Szoboszlai Dominikot. Dzsudzsák Balázs például így vélekedett róla:

„Most jön az igazi vizsga, amit Liverpoolban kell abszolválnia Dominiknak. Most már másik húsz világklasszis lesz körülötte, ez azért más helyzet, amit eddig átélt. De Dominiknak ez sem fog gondot okozni. Világklasszis lesz”.

Marco Rossi Andrea Pirlo világbajnok és kétszeres BL-győztes labdarúgóhoz hasonlította őt:

„Minden képessége megvan a hatos poszthoz, olyan, mint Andrea Pirlo, hogy csak egy példát említsek. Szerintem Pirlo volt az elmúlt tizenöt év legjobb hatosa, és ahogy mondtam, Dominik is nagyon jó lenne ebben a szerepkörben”.

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp szerint pedig Dominik egy gép, és veszélyesek a lövései.

„Ő egy gép, ugye? Lenyűgöző játékos. Taktikailag okos, de ami ennél is fontosabb, hogy hatalmas munkát végez a meccseken. Veszélyesek a lövései és a beadásai, rengeteget fut, levegőt sem hagy az ellenfélnek”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás