promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legújabb magyar vezetheti sikerre a válogatottat, évtizedek óta várjuk a sima kijutást a kontinens-viadalra
Borítókép:  Profimédia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Marco Rossi, a labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya már nem csak tiszteletbeli, hanem hivatalosan is magyar - vezetésével hosszú idő után először juthatunk ki egyenes ágon a kontinens-viadalra.

A szurkolók már valószínűleg régóta magyarként tartják számon az olasz maestrot, ő azonban múlt éhen hivatalosan is letette az állampolgári esküt. 2018 óta áll a magyar labdarúgó válogatott élén, és kapitánykodása alatt a csapatnak sikerült szintet lépnie. Mostmár senki nem mehet biztosra ellenünk, a legutóbbi Eb-n a halálcsoportban a németeket is megizzasztottuk. 

Most szombaton talán az idei év legfontosabb mérkőzése következik a nemzeti csapat számára. Budapesten, a Puskás Arénában lesz a találkozó, az ellenfél Szerbia nemzeti válogatottja.

A magyar válagott úgy vezeti a csoportját, hogy riválisainál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, egy esetleges győzelemmel újabb óriási lépést tehet a csapat a kijutás felé, bár a matematikai bebiztosításhoz a litvánokat is le kellene győzni az ezt követő mérkőzésen.  A minél jobb szurkolói élmény érdekében az MLSZ szurkolói faluval és pódiumbeszélgetésekkel is készül a mérkőzés napjára.

Az óriási érdeklődés miatt azt kérték a szervezők, hogy a szurkolók lehetőleg tömegközlekedéssel közelítsék meg a helyszínt, mert ennyi parkolóhelyet képtelenség biztosítani. A meccs hatással lesz a közlekedésre is, szombaton töb budapesti kerületben is útlezárások várhatók, főleg Zuglóban, ahol a stadion is található. 

A magyar válogatott kapitánya még nem hirdette ki hivatalosan a keretét. Az sajnos biztosan tűni,hogy a védelmünk egyik kulcsfontosságú tagja, Willie Orbán sérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a találkozót. Ez nem túl jú hír, mert az idei meneteléshez eddig nagyban hozzájárult a stabil hátsó szekció, mindössze egy gólt kaptunk a legutóbbi 4 találkozón.

A védekező középpályásokra így valószínűleg nagobb feladat hárul majd, ám Szoboszlai vezetésével minden esélyünk megvan a győzelemre, ami után már egy döntetlen is elég lehet a litvánok ellen az egyenesági Európa-bajnoki részvételhez, amiben nem volt részünk már évtizedek óta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás