promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amíg Marco Rossi elmélkedik, addig Szoboszlai Dominik cselekszik
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Világszerte ő az egyik legnépszerűbb magyar focistánk.

A Liverpool, a PSG és FC Milan is beszélt már az ifjú, 22 éves magyar labdarugó-válogatottról, akinek jelenleg az RB Leipzig a csapata. A magyar válogatottnál csapatkapitány, utóbbinál pedig középpályás. S csakhogy ne üres fázisokat dobáljunk, 2017-ben a The Guardian volt az, aki az akkor 17 éves futballistát a világ legtehetségesebb focistái közé sorolta.

Amikor 2021-ben az RB Leipzighez igazolt, az AC Milan is érdeklődött iránta. Azt hinné az ember, hogy ennyi volt, de nem, mert a minap egy olasz hírportál Marco Rossi válogatott Szövetségi kapitánytól kérdezték meg, hogy mit gondol Dominikról. Először is kiemelte, hogy az eredményei egyre fantasztikusabbak, és

„Dominik sok tekintetben jelentősen fejlődött az elmúlt évben, és szerintem közel áll ahhoz, hogy topjátékossá váljon. Hiszek abban, hogy a döntésem, melynek értelmében neki adtam a csapatkapitányi karszalagot a válogatottban, felgyorsíthatja az érési folyamatot, hogy valóban a csúcsra érjen. Ehhez még inkább férfivá kell érnie a fiúból, és ez a nagy felelősség hamar segíteni fogja ebben."

Annak ellenére, hogy hihetetlen pozítivan reagál a csapatkapitányra, azért tudatában van a még fel-felbukkanó gyengeségeknek is.

„Ami a gólpasszokat illeti, még az abszolút topjátékosok között is a legjobbak közé emelkedett. Ugyanakkor a benne rejlő potenciálhoz és a képességeihez mérten még túl kevés gólt szerez. Többször kell betalálnia a kapuba, és ezt meg is mondtam neki,"

hangzik Rossi válasza, majd arra a kérdésre, hogy szerinte Milanban lenne-e még mindig helye, eléggé kétértelműen reagál:

„Szerintem bármelyik csapatra készen áll. Dominik ma már bármelyik sztárklubhoz mehetne,"

kezdi, de a folytatásban kihangsúlyozza a focista korát is, hogy hiszen még van ideje a fejlődéshez.

„Aztán persze ha odamentél és együtt edzel a legjobbakkal, akkor előfordul, hogy játszol, máskor meg nem, de mindenképpen fejlődhetsz. Ő még mindig csak huszonkét éves, és ha teljesen beérik, akkor két-három éven belül olyan játékosunk lehet a válogatottban, aki hét-nyolc évig a különbséget jelentheti a meccseken,"

fejezi be a Szövetségi kapitány. Az olasz hírlap Facebookon is megosztotta az említett interjút, az egyik komment olaszul pedig úgy szólt, hogy „álmodozni lehet, megvenni lehetetlen."

Vajon tényleg lehetetlenség, hogy az AC Milan leszerződtesse Szoboszlait? De miközben Rossi elmélkedik, addig a magyar származású focistánk csakúgy remekelt egy mostani edzőmeccsen Lipcsében,

„Szoboszlai második gólja a meccs 73. percében született, és Kevin Kampl előkészítéséből tekert az alsó sarokban."

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás