promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1: a szenvedő Schumachert durván megalázták, a rajongók szabályosan dühöngenek
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Forma-1 legendáját, Michael Schumachert kegyetlenül megalázták a Japán Nagydíj után, ezt a rajongók sem tűrték szó nélkül.

Michael Schumacher örökre beírta magát a Forma-1 történetébe. Nem is lehet vitatkozni azzal, hogy az egyik legjobb pilóta volt a sportágban. A német pilóta hétszer nyerte meg a világbajnokságot, 91 futamgyőzelmet aratott, és számos rekordot állított fel. Akkoriban a Ferrari színeiben érte el a legnagyobb sikereit.

A Forma-1-es pilóta Schumacher 2012-ben vonult vissza a Forma-1-től, de nem hagyta abba a sportolást. Szeretett síelni, motorozni, lovagolni és ejtőernyőzni is. 2013. december 29-én a családjával síelt a franciaországi Méribelben, amikor letért a pályáról, majd a vékony hóréteg által takart sziklás részen elesett, és beverte a fejét az egyik kőbe. A kórházba szállítása után az orvosok az életéért küzdöttek, és bár azt sikerült megmenteni, hat hónapig kómában feküdt, és azóta sem épült fel teljesen.

A baleset óta Schumacher családja nagyon védte a magánéletét, és csak ritkán adtak ki információkat az állapotáról. A pilóta felesége, Corinna és fia, Mick is megszólaltak egy dokumentumfilmben, amely 2021 szeptemberében jelent meg a Netflixen. Ebben elmondták, hogy Schumacher nem is szeretett volna síelni azon a napon, hanem inkább Dubaiba utazott volna. Azt is elárulták, hogy Schumacher tudja azt, hogy a család mindenben mellette áll, de sajnos nem tud velük kommunikálni.

Közben persze a Forma-1 zakatolt tovább. A Japán Nagydíj nem hozott túl nagy izgalmakat, mert Max Verstappen uralta a mezőnyt, és alaposan maga mögé is utasította. A 25 éves holland pilótának ez az idei 13. és pályafutása 48. futamgyőzelme, mellyel karnyújtásnyira került sorozatban harmadik egyéni vb-címétől. Verstappen két hét múlva, Katarban biztosíthatja be végső diadalát.

A Japán Nagydíjon Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője végzett a második helyen, míg a dobogó alsó fokára a másik McLarent vezető ausztrál Oscar Piastri állhatott fel. Utóbbinak ez pályafutása első dobogós helyezése a Forma-1-ben.

Antonio Lobato spanyol sportújságíró azonban egy borzalmas kijelentést tett a Japán Nagydíj után, ami miatt teljesen kiborultak a Forma-1, és Michael Schumacher rajongói.

„Reszkess, Adrian Newey (a Red Bull technológiai igazgatója), mert jön Antonio Lobato!”

- vezették fel a szakértőt a stúdióban. Antonio Lobato aztán érdekes kijelentést tett:

„Reszkessen Michael! Nos... Nem, mert Michael nem tud remegni!”

Hirtelen nem is tudjuk, hogyan került a képbe nála Michael Schumacher. Loato utána elmondta, hogy nagyon rosszul fogalmazott, és nem is érti, hogy bújhatott elő belőle ez a fajta fekete humor. Hozzátette, hogy nem akart viccelődni Michael Schumacher egészségi állapotán, és nem állt szándékában gúnyt űzni belőle.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás