promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége: Michael Schumacher állapotáról nem csoda, hogy már senki sem mer beszélni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Forma-1 legendáját, Michael Schumachert valószínűleg már soha nem fogjuk a nyilvánosság előtt látni.

Michael Schumacher a Forma-1 egyik legnagyobb legendája, aki hétszer nyerte meg a világbajnokságot. Egy ember tudta beérni, az pedig nem más, mint Lewis Hamilton. A brit versenyző csapattársa a Mercedesnél, George Russell azt mondta Lewis Hamiltonról, hogy egyértelműen Ő minden idők legjobbja. Ezzel persze Michael Schumacher rajongói nagyban tudnának vitatkozni.

Schumacher anno tíz évvel a francia Alpokban nyaralt a családjával. A Forma-1 legendája december végén szerzett súlyos fejsérülést, miután egy sziklának csapódott. A családja hírzárlatot rendelt el Schumacher állapotáról, és csak nagyon ritkán adtak ki közleményeket az egészségi állapotáról. A rajongók sokáig nem tudták, hogy a pilóta képes-e kommunikálni, mozogni vagy érzékelni a külvilágot.

„Együtt élünk, folytatódik a terápia, és megteszünk mindent, hogy Michael jobban legyen. (…) Ő itt van, másmilyen, de velünk van és ez erőt ad mindannyiunknak”

- mondta akkor a hétszeres világbajnok felesége, Corinna Schumacher a Netflix filmjében.

A film azt is bemutatja, hogy milyen nehéz volt a családnak megbirkózni a helyzettel, és hogyan próbálták megvédeni Michael Schumachert a nyilvánosság elől, akik valószínűleg már sosem fogják látni.

Roger Benoit újságíró, aki egyben Schumacher jó barátja volt, inkább pesszimista, és arra lyukadt ki, hogy az emberek inkább ne bízzanak semmiben, mert valószínűleg egy reménytelen esetről van szó. Ezt arra vezette vissza, amikor a Forma-1-es legenda fia, Mick Schumacher azt mondta: „mindent megadnék, hogy beszélhessek az apámmal”.

Ez az elszólás az újságíró szerint annak szólt, hogy Michael Schumacher már valóban kommunikálni sem igazán tud, és valóságos csoda lenne, ha felépülne.

A rajongók ettől még reménykednek abban, hogy egyszer láthatják őt mosolyogni és élvezni az életet, a családja pedig mindent megtesz azért, hogy támogassák őt. Mindenki tudja, hogy Schumacher egy igazi harcos, aki soha nem adja fel. Mint ahogy ő maga mondta: „A legfontosabb, hogy soha ne veszítsd el a reményt, és mindig higgy magadban”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás