promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató felvétel került elő Michael Schumacher horrorbalesetéről
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Michael Schumacher miatt őrülten aggódtak a rajongók.

Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka, sajnos jelenleg is küzd a 2013-ban elszenvedett síbalesete következményeitől. Anno ugyebár Schumacher síelni ment a franciaországi Meribel síközpontba fia, Mick társaságában. A pályán kívül voltak, amikor Schumacher elesett és fejét egy sziklának ütötte. Bár sisakot viselt, súlyos agysérüléseket szenvedett.

A kómából 2014. júniusában tudott felébredni, és az állapotáról jelenleg is vajmi keveset tudunk, szóval csak találgatások vannak. Az egykori Forma-1-es pilóta felesége, Corinna Schumacher a Netflix dokumentumfilmjében elmondta, hogy folytatódik a terápia, és megtesznek mindent, hogy Michael jobban legyen.

Előfordulhat, hogy sokan már nem emlékeznek rá, de Schumacher 1999-ben is átélt egy súlyos balesetet a brit nagydíjon.

A német pilóta az időmérő edzésen szerezte meg a pole pozíciót, de a versenyen már az első körben elveszítette az uralmát autója felett, és nagy sebességgel becsapódott a gumifalba. Bár ugyebár nem túl jó minőségben, de azért megvan még az esetről a hátborzongató felvétel. Nem csoda, hogy utána a rajongók őrülten elkezdtek aggódni Schumacher miatt.

Ez nem is csoda, mivel a baleset következtében a Forma-1-es pilóta kettőt lábtörést szenvedett, és kénytelen volt kihagyni hat futamot a szezonból. A nagy sebességű becsódást követően a futamot piros zászlóval félbeszakították, a németet pedig kórházba szállították.

Schumacher a maláj nagydíjon tért vissza a versenyzéshez, miután felépült a sérüléséből. A német pilóta segítette csapattársát, Irvine-t a világbajnoki küzdelemben, de nem tudta megakadályozni Mika Häkkinen győzelmét. Schumacher az utolsó két futamon is győzött, és ötödik lett az egyéni pontversenyben.

Később a legenda tényleg csúcsra ért, és Schumacher 2000 és 2004 között ötször nyert világbajnoki címet a Ferrarival. Ez a széria már lehet 1999-ben elkezdődött volna, ha nincs ez a horrorbaleset.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás