promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tragikus dologról tálalt ki Michael Schumacher egykori menedzsere
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Michael Schumacher korábbi barátja és menedzsere már készül az elkerülhetetlenre.

Michael Schumacher a Forma-1 egyik legnagyobb legendája. Az ikonikus versenyző hétszer nyerte meg a világbajnokságot, és 91 futamgyőzelmet ért el a karrierje során. A német pilóta 2012-ben vonult vissza a versenyzéstől, de nem sokkal később egy súlyos baleset miatt megváltozott az élete.

Anno 2013 decemberében Schumacher síelni ment a franciaországi Meribel síközpontba 14 éves fia, Mick társaságában. A pályán kívül síeltek, amikor Schumacher elesett és fejét egy sziklának ütötte. Bár sisakot viselt, súlyos agysérüléseket szenvedett. Azonnal kórházba szállították, ahol két nagy műtéten esett át, és mesterséges kómába helyezték.

A kómából 2014. júniusában tudott felébredni, és az állapotáról jelenleg is vajmi keveset tudunk, szóval csak találgatások vannak.

„Együtt élünk, folytatódik a terápia, és megteszünk mindent, hogy Michael jobban legyen. (…) Ő itt van, másmilyen, de velünk van és ez erőt ad mindannyiunknak”

- mondta anno a legendás versenyző felesége, Corinna Schumacher a Netflix filmjében.

Michael Schumachernek egykor Willi Weber volt nemcsak a menedzsere, de a jóbarátja is. Weber 1988-ban fedezte fel a legendát egy Formula Ford versenyen Ausztriában, és meghívta őt a Forma-3-as autóját kipróbálni. Webert már akkor Schumacher tehetsége és elhatározta, hogy segít neki a karrierjében.

Az egykori menedzser egy interjúban elmondta, hogy még mindig reménykedik abban, hogy egyszer újra láthatja Michael Schumachert és beszélhet vele.

Sajnos rossz hírek érkeztek, mert ahogyan a Ripost is beszámolt róla, Willi Weber tragikus dologról rántotta le a leplet, mivel a halálra készül. Nem olyan rég egy bakteriális fertőzés miatt hónapokig kórházban volt, és hetekig feküdt az intenzív osztályon. Most 30 kilót lefogyva próbál újra járni, és még valamennyit élvezni az életből. Michael Schumacher barátja azonban nem ad magának már sok időt.

„Elkerülhetetlenül foglalkoznom kell a halállal. Elmentem egy temetkezési vállalathoz, akkor támadt az az ötletem, hogy vigyek magammal valamit. Néhány szuvenírt ebből a világból a másikba”

- nyilatkozta a Bildnek.

Willi Weber a karóráit szeretné magával vinni a sírba, de ez nem lesz kivitelezhető, mivel a koporsók nem tartalmazhatnak semmi olyat, ami nem bomlik le.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás