promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai bejelentés érkezett a vegetáló Michael Schumacher feleségéről is
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

2013-as dráma balesete óta csak kevesen láthatták a Forma-1 legendáját, Michael Schumachert, akit felesége börtönben tart.

Természetesen nem jó kedvében teszi ezt a Schumacher által imádott Corinna, hanem kényszeredetten, férje érdekében. Sőt, az 54 esztendős asszony ezáltal saját magát is fogolyként aposztrofálhatná. Azonban ezt megteszi saját maga helyett más, mégpedig a korábbi Forma-1-es csapatfőnök, manapság inkább szakértőként dolgozó Eddie Jordan. Az ír szakember szerint a hétszeres világbajnok sportoló felesége önkéntesen zárkózott el a világ elől immár tíz éve csak vegetáló férjével. 

A még mindig csak 74 éves dublini születésű Jordan volt az, aki elindította a 90-es évek elején Michael Schumacher karrierjét az F1-ben. Nála volt beugró pilóta, amikor a német titán bemutatkozhatott világbajnoki futamon. Aztán a Benetton hamar elrabolta, hogy kétszeres vb-győztest faragjon belőle. A másik őt világbajnokságát pedig már a Ferrarinál zsebelte be a Schumacher által is rajongott Jean Todt irányítása mellett. Azonban míg a francia sportvezető azóta is látogathatja Schumit az évtizedes lábadozása közben, Jordan zárt ajtókkal találta szemben magát. 

Schumacher felesége, Corinna a hírzárlat mellett ráadásul csak a családtagokat engedi az ex-pilóta közelébe, mióta az 2013. végén tragikus síbalesetet szenvedett. A jó Michael azóta egy másik ember lett a hölgyemény korábbi vallomása szerint, immár másként tekint a világra. Gyaníthatóan agysérülése miatt korlátozottan képes a reagálásra, a mozgásra és a kommunikációra az autóversenyzés legendája. A Sun által idézett Jordan ugyan megérti a Schumacher família elzárkózását egykori pártfogoltja érdekében, ám kifejezte sajnálatát, hogy ezáltal az általa is kedvelt Corinna is feláldozza az életét azzal, hogy önmagát is bebörtönözte:

„Ez a legszörnyűbb helyzet Mick és Corinna számára. Közel tíz év telt el, és Corinna nem tudott elmenni egy buliba, ebédelni vagy erre, vagy arra, olyan, mint egy fogoly. Mindenki szeretne Michaelről beszélni vele, amikor nem is kéne minden alkalommal emlékeztetni rá. Ő meghatározott szabályokat, nagyon jól ismertem már Michael Schumacher előtt is. Egy kedves lány, aztán hozzáment Michaelhez, így a jó kapcsolatunknak hosszú története van. Az első napokban igyekeztem meglátogatni Michaelt, Corinna pedig visszautasított. Jogosan, mert túl sokan akarták őt látni. Jean Todt abban a megtiszteltetésben részesült, hogy meglátogathatta, mert olyan közel álltak egymáshoz a Ferrarinál töltött idejük óta, ami teljesen érthető. Nem tudtam elmenni Michaelhez, de azt mondták: Szeretünk, Eddie, és már nagyon régóta kapcsolatban vagyunk veled, de szükségünk van Michael magánéletére és védelmére.”

- nyilatkozta Jordan, aki egykor a Forma-1 történetének egyetlen magyar pilótáját, Baumgartner Zsoltot is elindította az autósport legfelsőbb szintjén. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás