promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1: bizarr baleset, és brutális csalás a Szingapúri Nagydíjon, ami nagy botrányt kavart
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon most összejött a Ferrarinak a rajt-cél győzelem, de anno egy baleset gigantikus botrány okozott.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője ügyesen kézben tartotta a mostani Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, így idén először állhatott fel a dobogóra. Sainz mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője zárt másodikként, a bronzot pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája szerezte meg.

A címvédő és sorozatban harmadik vb-címére hajtó Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője csak ötödik lett, így megszakadt a rekordot jelentő győzelmi szériája, melynek során az idény legutóbbi 10 viadalán ő diadalmaskodott.  A Ferrari több mint egy év elteltével, tavaly július 10-e óta először ünnepelhet újra győzelmet a Forma-1-ben.

Most viszont visszamegyünk a múltba, mivel az első Szingapúri Nagydíj igazán nagy botrányt kavart a Forma-1-ben. Azt hittük, hogy azért lesz történelmi, mivel volt az első éjszaka megrendezett verseny, de végül teljesen másról beszéltek a rajongók 2008-ban.

Massát akkor hívta ki a Ferrari a bokszba, amikor Nelson Piquet bizarr balesete miatt pályára küldték a biztonsági autót. Mint később kiderült, Piquet szándékosan ütközött neki a falnak, hogy ezzel segítse renault-s csapattársát, a futamot végül megnyerő Fernando Alonsót.

Felipe Massa a szezonzáró után egy ponttal bukta el a világbajnokságot Lewis Hamiltonnal szemben. A brazil rengetegszer emlegeti fel a Renault csalását, de a Ferarri bokszutcai bakija miatt sem tudott pontot szerezni Szingapúrban. Massa igazából az élen állt, de az üzemanyagtöltő cső az autójában ragadt.

Az eset nyilvánosságra kerülése után Fernando Alonso azt állította, előzetesen semmit nem tudott a Renault csalási terveiről, de Massa szerint ez hazugság, és csak nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni magát, hogy a neve belekerüljön a botrányba. A lenti videót hivatalosan majd a YouTube-ra átkattintva tudjátok megnézni!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás