promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitális baki történt a Liverpool focimeccsén, megyfagyott a levegő a stadionban
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez volt minden idők egyik legfurcsább gólja a foci történetében, azóta is nehéz elhinni, amit látunk.

Amióta Szoboszlai Dominik a Liverppol FC-hez, Anglia egyik legikonikusabb klubjához igazolt, nincs olyan nap, hogy ne hallanánk felőle valami nagy hírt, illetve külföldön nagyon sokat cikkeznek gyönyörű barátnőjéről, Gécsek Fanniról is. A tehetséges magyar focista az első mérkőzések után nagyon jó értékeléseket kapott a vezetőedzőtől, Jürgen Klopptól, illetve a szurkolóktól is. Már dalt is írtak hozzá, és úgy tűnik, hogy egyre népszerűbb lesz Szoboszlai Dominik a világon is, hiszen az angol klubnak elképesztően óriási rajongótábora van világszerte.

Ehhez a hírnévhez pedig az is hozzájárul, hogy az elmúlt évtizedekben Liverpool városának vöös óriása sikert sikerre halmozott, és olyan elképesztő és reményteli fordításokat hajtott végre, amelyre még évszázadok múlva is emlékezni fognak. Isztambulban a Bajnokok Ligája-döntőjén 2005-ben például egy háromgólos hátrányból álltak fel a liverpooli vörösök, majd nem aprózták el, és a végén ők örülhettek a serlegnek, fel is ültek Európa tetejére.

Magyarországon pedig valószínűleg egyre többen elsznek majd Liverpool-drukkerek, hiszen Szoboszlai Donimik elképesztő karrier előtt áll az angol városban, ahol újra bajnoki álmokat szövögetnek Klopp irányításával. A bajnoki versenyfutás ebben az évben kiváltképp erős lesz, az Arsenal, a Chelsea vagy éppen a címvédő Machester City között óriási küzdelem lesz a serlegért. Akik most válnak Liverpool-szurkolóvá, azok valószínűleg nem emlékeznek minden idők egyik legfurcsább góljára, amely bizony úgy esett, hogy percekig pislogott mindenki a pályán, hogy ez egyáltalán megtörténhetett még 2009-ben.

Az eset még nevet is kapott a focinyelvben, Strandlabda-incidensként vonult be a történelembe. A Liverpool a Sunderland ellen játszott, Darren Bent lövése pedig úgy tartott a kapu felé, hogy azt 100-ből 100 kapus kifogta volna, ám akkor valami történt hirtelen, a stadionban pedig megfagyott a levegő. A fiúk nem is tudtak felocsúdni a sokkból, a mérkőzést végül egyetlen góllal nyerte a Sunderland. De ez a gól több volt, mint egy szokványos gól, a bizarr jelenet azóta is az egyik legnézettebb gól a Youtube-on:

@conquistafootball Incredibly, this goal was allowed to stand and Liverpool lost 1-0. A debut goal for the beach ball #beachball #bent #sunderland #liverpool #wtf original sound - conquistafootball
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás