promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az atlétikai vb kabalája tényleg szörnyű dolgot tett? Youhuu alaposan megosztotta a közönséget
Borítókép:  MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az atlétikai vb egyik vicces figurája volt Youhuu, akit általában a külföldi szurkolók is pozitívan fogadtak, de nem mindenki volt így ezzel.

A budapesti atlétikai világbajnokság mai zárónapján reggel a férfiak maratonfutását az ugandai Victor Kiplangat nyerte, este pedig hét döntőt rendeznek a Nemzeti Atlétikai Központban. A budapesti atlétikai világbajnokságon rekordszámú, 63 fős magyar csapat vett részt, amely a kalapácsvető Halász Bence révén egy bronzérmet szerzett.

Tehát a mai napon nem csak egy nagyszabású eseménytől búcsúzunk Budapesten, ami világsztárok sorát sorakoztatta fel, de az atlétikai vb kabalafigurájától, Youhuu-tól is.

Youhuu-t a vb előtt 100 nappal mutatták be a közönségnek egy sajtóeseményen. A kabalafigura kiválasztásánál figyeltek arra, hogy jellegzetesen magyar legyen. A rackajuh mellett döntöttek, mert ez az állat több mint 1100 éve, a honfoglaló magyarokkal érkezett hazánk területére, és hű társa maradt a magyaroknak azóta is.

A név ugyebár valamennyire egy kis rafinált szóvicc: a Youhuu elnevezés, az angol “te” és a Magyarországra utaló “HU” kapcsolat szüleménye. Youhuu hamar nagy népszerűségre tett szert az atlétikai vb-n, nem csak a magyar, hanem a külföldi szurkolók körében is.

Youhuu szurkolóként is feltűnt, aki nem csak a nézőket, hanem a sportolókat is igyekezett buzdítani. Azonban az atlétikai vb kabalája néha meg is osztotta az embereket. Bejárta ugyebár a külföldi sajtót is, hogy a racka juh a bahamai Anthonique Strachanre szabályosan a szívbajt hozza. A futó a női 200 méteres síkfutás elődöntői után a pihenőben várt akkor éppen az eredményekre.

A kommentelők között akadt olyan, akinek negatív, vagy pozitív véleménye volt erről:

„Túl vagyok egy nehéz futáson, éppen 100 felé cikáznak a gondolataim, és megjelenik egy óriási juh a semmiből. Én lehet, hogy reflexből orrba vágtam volna. Néha nem tudta felmérni a szituációt, mikor kell vicceskedni, és mikor nem”

„Szeritem ez egy aranyos szituáció volt, amit a világsajtó is felkapott. Ezek kellenek, hogy néhány színes fordulat is legyen az atlétikai vb-n és máshol is előfordul. Utána azért egy ölelés lett a vége, én nem venném ezt véresen komolyan”

Végül Youhuu szerencsét hozott, mivel a bahamai sprinter bejutott a döntőbe. Összességében a figura jelenlétét a többség teljesen pozitívan értékelte. Néhány hozzászóló külön respektálta azt a személyt, aki a kánikulában felvette ezt a jelmezt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás