promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégis kicsoda az atlétikai vb hazai világsztárja, aki kancsinak találja magát az óriásplakátokon
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kozák Luca is lázasan készüli a budapesti atlétikai vb-re, de sokan nem tudják, hogy mit is vitt véghez, akik nem követik az atlétikát.

Nem olyan rég ért véget a Sziget fesztivál, de Budapest készen áll az újabb kihívásra. Ismét külföldi turisták és sztárok fogják ellepni a fővárost, mivel indul augusztus 19. és 27. között rendezik meg atlétikai világbajnokságot. Ezt valóban nevezhetjük Magyarország történetének legnagyobb sporteseményének.

Állítólag már több mint háromszázezer jegy talált gazdára, de közel négyszázezer szurkolót várnak a Nemzeti Atlétikai Központban. Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy lehet lesznek fennakadások az első néhány napban, mert egy ilyen világeseményen beüthetnek váratlan problémák, de ezt profin készülnek orvosolni.

Kozák Luca közben még mindig nem tudta megszokni, hogy ott díszeleg az arca az atlétikai vb óriásplakátjain. Sokan ugyebár nem is ismerik őt, 2022-es év női sportolója már érzi, hogy egyre népszerűbb lesz.

A magyar sportolót tényleg nevezhetjük a gátfutás egyik csillagának. A 100 méteres gátfutásban 12,69 másodperces egyéni csúcsa van, amellyel a világ élvonalába tartozik. A 60 méteres gátfutásban pedig 7,92 másodperces országos csúccsal rendelkezik. A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon az egyik legnagyobb esélyesnek számít a dobogóra.

Kozák Luca Debrecenben született, és már gyerekkorában elkezdett atlétizálni. A nemzetközi porondon először a 2013-as ifjúsági világbajnokságon mutatkozott be, ahol hetedik lett 100 méteres gátfutásban. Ezt követően a junior korosztályban is megmérette magát, és 2015-ben ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon. Már itt lehetett tudni, hogy óriási reménység.

Lucának a magánélete is sínen van, mivel szilveszterkor kedvese, Pásztor Bence kalapácsvető megkérte a kezét. Most persze az az elsődleges, hogy Budapesten minél jobb eredményt tudjon kihozni magából, a népszerűséghez még nincsen hozzászokva.

„Még mindig nagyon furcsa érzés, hogy megyek valahol az országban, és jövök magammal szemben egy óriásplakáton. Szerintem kicsit kancsi vagyok a képen, ami amúgy egy nagyon jó fotó, de különös így látni viszont magam, vagy például az, hogy a tévéreklámokban egyszer csak felbukkanok”

- mondta az Origónak az atlétikai vb magyar sztárja.

Kozák Luca augusztus 19-én költözik be a csapathoz, addig viszont Debrecenben marad, hogy fejben és fizikálisan is fel tudjon készülni az otthoni nyugodtabb környezetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás