promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominikkal olyan történt Liverpoolban, ami magyar játékossal még soha
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő az őrület Szoboszlai Dominik körül Liverpoolban, és ez nem fog csillapodni a következő időben.

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a nyáron 70 millió euróért cserébe Lipcséből Liverpoolba igazolt, ezzel a legdrágább magyar játékossá vált a történelemben. A 22 éves középpályás a Liverpool második nyári szerzeménye lett, Alexis Mac Allister után.

Szoboszlai pályafutása az osztrák Red Bull Salzburgnál indult, ahol 2019-20-ban az osztrák Bundesliga legjobb játékosának választották. A Salzburg színeiben kétszer is játszott a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében, és mindkét alkalommal gólt szerzett. Nem csoda, hogy már itt felfigyeltek rá.

Szoboszlai első interjújában elmondta, hogy nagyon boldog, hogy a Liverpool játékosa lehet. Hozzátette, hogy célja, hogy minél több címet nyerjen az angol klubbal, akár gólokkal, akár gólpasszokkal járuljon hozzá a sikerhez. A Liverpool jelenleg az Európa Ligában szerepel, de Szoboszlai szerint ez nem befolyásolta a döntését.

Szoboszlai Dominik nagy lehetőséget kapott a Liverpooltól, hogy bizonyítsa tehetségét egy új bajnokságban és egy új kultúrában. Ő lesz az első magyar játékos, aki tétmérkőzésen pályára lép a Liverpool első csapatában, miután több honfitársa is megfordult a klubnál.

A magyar játékos a 8-as számot kapta, amit ugyebár Steven Gerrard is viselt anno a mezén.

Szoboszlainak meg kell szoknia, hogy igazi őrület van most körülötte. Nem csak a sport, de már a bulvármédia is vele foglalkozik olykor Angliában, pedig alig érkezett meg. Nem olyan rég debütált a Szoboszlai Dominik dal is, amiben Jürgen Klopp menedzser vall szerelmet a magyar válogatott csapatkapitányának.

Ehhez ráadásul egy animációs klip is készült. Ekkora hisztéria még tényleg nem volt magyar játékos körül a modern korban. Érdekes látni minden egyes pillanatát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás