promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így lett főszereplő egy világhírű magyar a Bajnokok Ligája döntőjében
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

György Ádám csodálatos zongorajátékával vette kezdetét a Bajnokok Ligája döntője.

A Bajnokok Ligájában ugyebár a Manchester City valamint az Inter néz egymással farkasszemet. Természetesen a fogadóirodák azért fizetik a jóval nagyobb pénzt, ha az olasz csapatnak sikerül a magasba emelnie a trófeát.

Az angol csapat az első, míg az olasz a negyedik BL/BEK diadalát érheti el. Az isztambuli finálét egy nagyszabású show előzte meg, ráadásul egy magyar főszereplővel. A játékosok bevonulásakor György Ádám világhírű zongoraművész adta elő a Bajnokok Ligája himnuszát.

A Liszt Ferenc-díjas művész rendszeres fellépője a New York-i Carnegie Hallnak, most pedig a az isztambuli Atatürk Stadion közönségét varázsolta el, a játékosokat pedig feltüzelte a csodás játékával. A felvételt már közzétette az M4 Sport, amit ide kattintva tudtok megnézni.

György Ádám több mint húsz éve koncertezik az Egyesült Államok, Délkelet-Ázsia, Japán, valamint Európa legnevesebb hangversenytermeiben. Anno 2012-ben a lengyel-ukrán közös rendezésű foci-Eb megnyitóján játszott, majd az UEFA megkérte, hogy dolgozza át a BL-himnuszt.

Külön érdekesség, hogy a zongoraművész maga is szokott kispályán focizni, így óriási élmény lehetett neki, hogy a finalisták mellette vonultak fel az életük egyik nagy küzdelmére.

Van másik magyar is a főszereplők között, mivel a bíró és a partjelzők munkáját negyedik számú játékvezetőként Kovács István segíti. A nagykárolyi bíró ebben az idényben a katari világbajnokságon nyolc mérkőzésen segédkezett, míg a Bajnokok Ligájában öt összecsapást vezetett.

Többek között a Liverpool–Real Madrid nyolcaddöntőn, illetve az AC Milan–Napoli negyeddöntőn is ő fújta a sípot. Kovács István román-magyar kettős állampolgár.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás