promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kukás lett a kétszeres magyar olimpikon, nem véletlenül választotta a szemétszállítást
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Edző vagy tornatanár is lehetett volna a magyar olimpikon, mégis a kukások életét választotta, és azóta sem bánta meg.

A 70-es években kezdett el birkózni, hétszer nyert országos bajnokságon, indult világ-, és Európa-bajnokságokon, majd két nyári olimpiára is kijutott. Az 1988-as szöuli olimpián hatodik helyezést ért el, az 1992-es barcelonai játékokon pedig tizenegyedikként zárt.

Nagy Béla magyar olimpikon egészen a 90-es évek közepéig versenyszerűen űzte a sportágat, és sokáig nem is tért vissza a birkózáshoz, azonban néhány éve egykori edzője és barátja kérésére tréner lett, és most délutánonként tart edzéseket gyerekeknek.

Edzői képesítésével lehetett volna már 30 éve is edző vagy tornatanár, sőt a teológia és filozófia szakirányú végzettségével akár ebben is elhelyezkedhetett volna, ő mégis egy olyan munkát választott, amiért sokan rossz szemmel néztek rá, még barátai közül is többen hátat fordítottak neki.

Nagy Béla már hosszú évek óta a Fővárosi Közterület-fenntartónál dolgozik kukásként.

Bár eleinte érték csalódások, ma már egyáltalán nem foglalkozik az emberek véleményével:

„Van ez a közösségi média...mikor elkezdtem ezt, csináltam egy fotót, hogy megmutassam, mit dolgozom, sokan azt hitték, viccelek. Utána, mikor egy-két emberrel találkoztam, elfordultak tőlem, mintha szégyellnének. Később rájöttem arra, hogy nem kell olyan emberek után szaladgálnom, akik nem érdemlik meg”

Béla bár szereti tanítani a gyerekeket, nem akar főállásban edzőként dolgozni. A most 61 éves kétszeres magyar olimpikon boldog az életével, nincsenek már nagy elvárásai, és véleménye szerint nincs összefüggésben az, hogy ha valaki nem tanul, akkor a szemétszállításban végzi kukásként, mert elmondása szerint ennek a munkának is vannak veszélyei, illetve komoly felelősség jár vele.

Nagy Béla még többet mesél a Fókusz riportjában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás