promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az RTL kegyetlenül oda akar csapni a népszerű csatornának, így az övék lehet az egyik legnézettebb műsor
Borítókép:  RTL
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az RTL állítólag harcba szállt a M4 Sporttal, míg a Sport1 és a Sport2 maradt a jól bevált tervénél.

Az UEFA Bajnokok Ligája a világ legrangosabb klubfutballsorozata, amelyben a világ csapatai, illetve játékosai csapnak össze. Ez is iszonyatosan nagy nézettséget tud hozni, főleg, ha valamilyen pikáns párosítás jön össze, amit a semleges szurkolók is szívesen megnéznek.

Ugyebár eddig mindig az M4 Sport volt az első választó, így a közszolgálati csatorna lecsaphatott a legjobb, vagy legérdekesebb meccsre aznap. A maradékból a Sport TV szemezgethetett. Az biztos, hogy utóbbi így is fog maradni.

„Örömmel jelentjük be, hogy ismét sikerült megszereznünk a világ egyik legértékesebb sportjogát, így nálunk láthatják majd a nézők Magyarországon a legtöbb BL-mérkőzést. Megtisztelő, hogy az UEFA úgy gondolja, nálunk van jó helyen a Bajnokok Ligája, és továbbra is megbízik bennünk”

- jelentette be Málnay B. Levente, az AMCNI CNE vezérigazgatója.

A Sport TV továbbra is jól fog járni ezzel, mivel 2024-től érvénybe lépő új versenykiírás szerint ugyanis már 36 csapat kerül a főtáblára, így akár 30 százalékkal is több lehet az élő közvetítések száma. Persze majd a sorsolásnál kiderül, hogy ebből mennyit lesz érdemes megnézni.

Szóval a Sport TV-n továbbra is követhetjük az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseit, de az M4 Sporton nem biztos.

A Media1 arról számolt be, hogy az RTL Magyarországnak valószínűleg sikerült lecsapnia az M4 Sport kezéről a Bajnokok Ligája úgynevezett A típusú közvetítési jogát. A lap által megkérdezett szakértők biztosak benne, hogy az MTVA helyett ezúttal az RTL lett a befutó, nem kis borsot törve ezáltal az állami televízió orra alá.

Ha ez igaz, akkor a SportTV mellett az elsődleges mérkőzés mindig az RTL valamelyik csatornáján lenne látható.

A Media1 egyik beszélgetőpartnere szerint az MTVA eltaktikázta magát, valószínűleg nem gondolták, hogy lesz bárki, aki az általuk betett ajánlatnál is magasabbat mond majd. Ezzel persze nagy üzleti kockázatot is vállal az RTL.

Cikkünk írásakor sem az RTL, sem az MTVA nem nyilatkozott még az ügyben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás