promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szégyenteljes részletek az FC Barcelona mocskos korrupciójáról
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol focival kapcsolatban manapság nem az FC Barcelona sikereiről lehet hallani, hanem a bíróság által felgöngyölítendő botrányos korrupcióról. 

A CNN beszámolója szerint a tartományi ügyészség vádat emelt az FC Barcelona egykori vezetői ellen, akik több cikluson át szabálytalan pénzügyi tranzakciókat folytattak külső és belső személyek, szervezetek, cégek felé, ezáltal hosszú távon ellehetetlenítve a klub működését, jövőjét. Sőt, a két korábbi klubelnök által is érintett botrány egészen konkrétan olyan bűncselekmények sorát rejti magában, amelyet már Spanyolországban sem szoktak börtönbüntetés nélkül elhagyni. 

Fontos leszögezni, hogy az FC Barcelona szurkolói részben fellélegezhetnek, ugyanis a régi-új elnök, Joan Laporta már jó ideje az eredmények és a pénzügyek megmentésével foglalatoskodik. A katalán klubvezető tavaly nyáron már szinte mindent pénzzé tett a csapat környezetéből, csakhogy némi pénzmaghoz juthasson a kívánt játékos-átigazolások, illetve fejlesztések ürügyén. Még az előző rezsim elengedte a klubtól a hatalmas bértömeget igénylő Lionel Messit, majd már Laportaék eladták a legendás stadionjuk névhasználati jogát. Tavaly óta a majd' százezres aréna neve Spotify Nou Camp. 

Állítólag a Barcelona előző két elnöke, az egyaránt megbukott Sandro Rossel, majd Josep Bartomeu is éveken át utalt pénzeket a spanyol szövetség játékvezetői bizottság alelnökének, José Maria Enriquez Negreira egyik cégének. Bár a vádlottak szerint ez csupán azért történt, mert focistáik tanácsadást kaptak a játékvezetők működéséről egy-egy mérkőzés közben. Ám a nyomozás szerint ez álszentség, és valójában a kifizetések (állítólag 1,4 millió euró) a kedvező bíróválasztás és mérkőzés közbeni megfelelő ítéletek miatt történtek. 

[[bar2]]

A találgatások szerint az érintett ex-vezetők akár négyéves börtönre is számíthatnak a könyvelési és sportcsalások miatt, sőt akár a klub is számíthat kizárásra. Igaz, a spanyol bajnokság illetékesei már jelezték, hogy a három évnél régebbi bűncselekményeket ők már nem veszik figyelembe a szabályozásuknak köszönhetően. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás