promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenzációs bejelentés: a klublegenda fia az FC Barcelonában folytatja
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ronaldinho tehetséges fia, Joao Mendes egy napon még Lionel Messi csapattársa is lehet, ha minden jól megy, és az argentin zseni is visszatér a katalán klubhoz. 

Egykor az FC Barcelona legfontosabb játékosa és a világ legjobb labdarúgója volt Ronaldinho. A korábbi világbajnok támadó 2003. és 2008. között erősítette a katalán kirakatklubot, ám utolsó éveiben helyét át kellett adnia az éppen általa (is) felkarolt ifjú Lionel Messinek. Az argentin varázsló pedig jócskán túltett "mesterén", akinek szerencsére nem követte csapodár és laza életstílusát. Ugyan Ronaldinho brazilosan léha szelleme megkísértette a "Bolhát", az végül a saját útját járva lett a világ legjobbja. 

Ronaldinho idén már negyvenhárom esztendős lesz, és rendre fellép különböző jótékonysági mérkőzéseken, bár nemrég még a börtönt is megjárta Paraguayban, hamis útlevél használata miatt. Az örökké csak mosolygó cselgép azóta már újra szabad, és hamarosan újra igazán élvezheti majd az FC Barcelona mérkőzéseit. Ugyanis szerződést kapott szeretett ex-munkadójától 2005-ben született gyermeke, Joao Mendes. A tehetséges csatárnak tartott srác egy ideje csapat nélkül tengődött már, de a napokban szerződtette őt a Barca akadémiája, a legendás La Masia. 

Joao nemcsak édesapja híres nevével tudta meggyőzni a barcelonai illetékeseket, lévén tesztmeccsen még az aláírása előtt sikerült belopnia magát a szívekbe. A beszámoló szerint Ronaldinho fia egy barátságos mérkőzésen húzhatta magára a Barcelona mezét a Manchester United U19-es csapata ellen. Annyira meggyőzte a katalánokat, hogy máris egy 2024. nyaráig érvényes kontraktust írattak alá vele.

Érdekesség, hogy állítólag Leo Messi is visszatérőben van a Camp Nou-ba, aki így az apa után még annak fiával is együtt játszhat még. Idén minderre lehetőség nyílhat, mert Messi szerződése lejár a Paris Saint-Germainnél, ahová még 2021-ben menekült az őt szinte kirúgó Barcától. Igaz, egyelőre még Joaonak is sokat kell dolgoznia, hogy a nagycsapatnál felfigyelhessenek rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás