promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A részeges Ronaldinhónak Messi miatt kellett mennie a Barcából
Borítókép:  AFP/Lluis Gene
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alexander Hleb arról beszélt egy újságírónak, hogy Ronaldinhónak és Decónak 2008-ban alkoholproblémáik miatt kellett távozniuk a Barcából. A klub nem szerette volna, hogy magukkal rántsák Lionel Messit.

Igen érdekes dolgokról nyilatkozott a goal.com-nak a minap Alexander Hleb. A fehérorosz futballista akkor igazolt a Barcelonába, amikor Pep Guardiola váltotta Frank Rijkaardot 2008-ban. Onnantól három éven át a Barca nyerte a spanyol bajnokságot és a 2010-es év kivételével a Bajnokok Ligáját. A középpályás nem volt tevékeny részese a sikereknek, 2008 és 2012 között mindössze 36 meccsen lépett pályára. Ám rálátott arra a folyamatra, melynek végén Decónak és Ronaldinhónak el kellett hagynia a Barcát.

„Ronaldinho és Deco részegen jöttek edzésre, ezért kellett eladni őket 2008-ban. A klub attól tartott, hogy magukkal rántják Messit is”

– mondta az OKA TV-nek a játékos.

Deco, Ronaldinho és Messi két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert együtt onnantól kezdve, hogy az argentin 2004-ben felkerült a felnőttek közé. Jól megértették egymást ők hárman – finoman szólva, elévülhetetlen érdemeik voltak abban, hogy a Barca öt év után újra bajnok lett, a BL-címet pedig 14 év után újra elhódította. A vezetőség azonban fontosabbnak tartotta, hogy megtartsa a klub stabil követelményrendszerét a játékosokkal szemben, minthogy elnézze a brazil és a brazil-portugál futballista kimaradásait és alkoholizálását.

A 38 éves Hleb, akit most tett átadólistára a BATE Boriszov, azt is elmondta, hogy annak idején ő nem szeretett volna a Barcához igazolni. Az Arsenalban akart maradni, esetleg a Bayern Münchenhez igazolni.

„Őszintén, nem akartam a Barcába menni. A menedzserem viszont azt mondta, ha Guardiola hív, akkor menni kell. Thierry Henry azt mondta ne lakjak szállodában, mert unalmas. Befogadott egy hónapra. Megtudta, hogy nem is akartam a Barcába jönni, s azt kérdezte: miért nem hívtál fel? Elmondtam volna mindent, amit tudni akarsz!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás