promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi szenzáció a láthatáron, Zidane visszatérhet
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A franciák legendája mentheti meg az angol sztárcsapatot?

Alighanem egyetlen olyan labdarúgást kedvelő ember sem él a földön, aki ne ismerné az újkori francia futball legnagyobb legendáját. Zinedine Zidane méltán írta be magát a sporttörténelem nagyjai közé, hiszen egészen páratlan pályafutást tudhat a háta mögött.

Játékosként Világ és Európa bajnok, 108-szoros francia válogatott, UEFA Bajnokok Ligája győztes, olasz és spanyol bajnok, ráadásul 1998-ban az aranylabdát is elnyerte. Még leírni is fárasztó, pedig ez nem is a teljes dicsőséglistája, csak egy szelete fantasztikus karrierjének.

Edzőként is bizonyította páratlan tehetségét. A Real Madrid élén sorozatban három BL és FIFA-klubvilágbajnoki trófeát zsebelt be. Ilyen páratlan sikersorozatot nagyon kevesen tudhatnak magukénak rajta kívül. Nem véletlen, hogy a 2021-es év óta megérdemelt pihenését töltő zsenit összeboronálták már szinte valamennyi európai sztárklubbal, most pedig úgy tűnik, hogy újabb csapat szállt be az edzőfenoménért folytatott versenybe.

A The Sun értesülései szerint a korábban rendívül sikeres, manapság viszont inkább csak bukdácsoló szigetországi gigász, a Chelsea lehet az a klub, amelyik sikerrel próbálhatja meg visszacsábítani a magát néhány éve előnyugdíjazó Zidane-t.

A londoni alakulat jelenlegi edzőjén, Graham Potteren egyre nagyobb a nyomás, hiszen a januári átigazolási időszakban hiába költöttek el hajmeresztően sokat, közel 300 millió fontot új játékosokra, a bajnokságban csak a 10-ik helyen állnak, ráadásul utolsó 11 meccsükből csupán egyetlen egyet sikerült megnyerniük.

A türelem fogytán van, ha pedig szélnek eresztik jelenlegi edzőjüket, a pletykák szerint Luis Enrique mellett Zidane a legesélyesebb a kékek kispadjára. Az biztos, hogy ez valódi bombahír lenne, amit alighanem minden Chelsea szurkoló kitörő örömmel fogadna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás