promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Melltartóban is gyönyörű a világ legjobb női kapusa
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A FIFA hivatalosan is a legjobbnak ismerte el az angol kapust, Mary Earps-öt, aki bugyiban és bikiniben sem utolsó látvány​.

Lionel Messi már a hetedik alkalommal lett a világ legjobb játékosa a FIFA-nál, függetlenül attól, hogy éppen minek nevezi a legjobb játékosnak járó elismerést. 2016. óta az úgy nevezett The Best gálán adják át a futballvilág legjobbjainak járó trófeákat, többek között a Puskás-díjat is, melyet évről évre a legszebb gólt szerző labdarúgó vehet át. Nem csak a férfiak, hanem a nők is elismerésben részesülnek szinte minden kategóriában. Az egyik legérdekesebb díjazott a legjobb női kapusnak választott Mary Alexandra Earps lett.

A kissé későn érő típus Earps éppen egy hét múlva ünnepli a 30. születésnapját, de kétségtelen, hogy éppen pályafutása csúcsán van. A Nottingham városában született Earps hosszas útkeresés után talált végre a megfelelő fokozatra a karrierjében. Klubsikereket még az előző évtizedben ért el a magyar csillag, Jakabfi Zsanett csapattársaként a német Wolfsburggal. Hősnőnk akkor cserekapusként járult hozzá 2019-ben a "Farkasok" bajnoki címéhez és Bajnokok Ligája győzelméhez. Earps innentől került sínre: eligazolt álmai klubjához, a Manchester Unitedhoz, illetve stabil tagja lett az angol válogatott kezdőcsapatának. A "Háromoroszlánosok" pedig tavaly elérték történetük legnagyobb sikerét, ugyanis megnyerték a hazájukban rendezett Európa-bajnokságot. 

Earps ráadásul lendületben maradt, lévén kisebb fajta meglepetésre a Manchester United vezeti az FA Women's Super League-et, vagyis az angol pontvadászatot. A hölgyemény irigylésre méltó teljesítményeként a FIFA végül neki szavaztatta meg a legjobb kapusnak járó elismerést. A trófeát a legendás támadó, Didier Drogba adta át az angol kapuvédőnek. 

Earps kisasszony magánéletével kapcsolatban roppant zárkózott, ritkán oszt meg magáról túl kihívó képet. Állítólag elsősorban a nőkhöz vonzódik, ám sok sporttársával ellentétben inkább a civilpályáról keresi az igazit. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás