promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi végre megtalálta Ronaldo lerágott gumicsontját
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lionel Messi a PSG, vagyis a Paris Saint-Germain játékosaként tudta elérni a 700 gólt klubmezben. Ezt a rekordot Cristiano Ronaldo már tavaly elérte. 

Durva álomhatárt ért el tegnap a francia bajnokság csúcsrangadóján Lionel Messi. A világbajnok argentin sztárcsatár ugyanis profi pályafutása során a 700. klubmezben szerzett gólját ünnepelhette az Olympique Marseille ellenében. A veterán támadó természetesen góljai hatalmas többségét az FC Barcelona színeiben rúgta/fejelte, ám immár a Paris Saint-Germainhez is fűződik fontos eredménye. Ráadásul a párizsiak a rangadó megnyerésével újabb lépést tettek a bajnoki cím megvédéséhez. 

Messi már hetek óta topformában játszik, rendre ő a csapata legjobbja a meccseken. Pedig olyan remek játékosok a társai a PSG mezében, mint a szintén világbajnok Kylian Mbappé, vagy az örökifjú Neymar. Azonban míg a francia és a brazil klasszisnak a következő idényre is bérelt helye van a Paris-ban, addig könnyen lehet, hogy Messi az utolsó félévét tölti a szerelem fővárosában. A dél-amerikai zseninek lejár a 2021-ben kötött szerződése a klubbal, ahová a Barcelonával történő viharos szakítása után menekült. Állítólag éppen a Barcelona készül fogadni őt, mivel egykori klubtársa, a már edzőként ott dolgozó Xavi Hernández szívesen fogadná őt.

Ám Messi egyelőre a jelenben aratja a babérokat. Érdekesség, hogy korunk másik nagy futballikonja, Cristiano Ronaldo is nemrég érte el a 700-as klubot. A portugál zseni tavaly ősszel lépett be az elitbe. CR7 egyik utolsó Manchester United meccsén talált be az Everton kapujába. Ronaldo végül a 701. találat után bontott szerződést a vele összevesző "Vörös Ördögökkel". Azóta a szaúdi bajnokságban már brillírozó csatár 709-nél jár a klubgóljai tekintetében. Azaz a verseny élesebb, mint valaha. Bár tegyük hozzá, az összehasonlítás nem feltétlenül mérvadó, lévén a francia Ligue 1 és a Bajnokok Ligája jóval keményebb terep Messi számára a gólgyártást illetően, mint Ronaldonak a szaúdi Pro League. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás