promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szanaszét tört a focista lába, videón a horrorisztikus sérülés
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlenül látványos és súlyos sérülést szenvedett az Adelaide United veterán spanyol középpályása, Juande Prados. Az egykoron a Real Betis-ben nevelkedett légiós az ausztrál bajnokság tegnapi napján maradt a földön egy erőteljes ütközést követően. 

A 36 éves Juande korábban is kemény játékáról volt ismert, mióta csak Ausztráliába igazolt. Azonban a tegnapi 3-3 során kifogott rajta a szerencse. A spanyol védekező középpályás az elmúlt időszak legsúlyosabb, mozgóképen rögzített sérülését szenvedte el focipályán. A korábbi U21-es válogatott játékos a sokktól ugyan teljesen nyugodtan fogadta tegnapi tragédiáját, ám csapattársai és az ellenfél játékosai teljesen magukba zuhantak. Az esetnél vétlen ellenfél a hátralévő időben csak szellemként poroszkált a gyepen. 

A horrorisztikus esemény egyébként a Melbourne City - Adelaide United mérkőzésen történt. Juande az egyszeres bajnok vendégek játékosa, és sajnos sérülése egyébként is a lehető legrosszabbkor történt. A szerződése a nyáron lejár, és ennyi idősen egy hosszú, akár egy évet is igénylő rehabilitáció után már aligha lesz képes értékelhető forma visszanyerésére. A sérülés komolysága jól látszik a Twitterre felkerült képsorokon, és a sporttársak letaglózott, könnybelábadt arcán. Mindez nem meglepő, lévén nem kell ortopédsebésznek lenni a diagnózishoz: sípcsonttörés, és csak reménykedni tudunk, hogy nem kíséri majd hősünk életét maradandó károsodás. 

Egyébként a sportvilág hatalmas felháborodást mutat, lévén tizenhárom percbe telt, mire mentőautó érkezett Juande mellé a pályára. A magyarázat roppant egyszerű: 2018. óta Victoria államban nem kell mentőautónak lennie a stadionokban, viszont szerződéses alapon sürgősségi orvos lát el szolgálatot ott. Aki akár lehet felkészültebb is, mint egy mentőorvos. Azonban itt azonnali sietségre volt szükség, mert a hírek szerint még az éjszaka meg műtötték a szerencsétlenül járt futballistát. Jobbulást, Juande!

Az Adelaide United az idény felénél csak az ötödik helyen áll a helyi A-League-ben, ám esélyesek akár a dobogóra is a tavasz során.

Juande Prados

Névjegy: Juan de Dios Prados López
Született: 1986. augusztus 12. Alicante (Spanyolország)
Posztja: Védekező középpályás
Klubja: Adelaide United (Ausztrália)
Korábban: Real Betis, Granada, Westerlo, Ponferradina, Spezia, UCAM Murcia, Perth Glory, Kerala Blasters 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás