promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A lábán bőr nélkül, súlyos sérülésekkel került elő 5 hét után egy elveszett férfi az Amazonas dzsungeléből
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

1981-ben egy fiatal izraeli hátizsákos, Yossi Ghinsberg két ismerősével és egy teljesen idegennel elindult a bolíviai Amazonas feltérképezetlen területére. 

.A csoport új tagja, egy titokzatos férfi, Karl Ruprechter volt, aki geológusnak és aranybányásznak vallotta magát, és elbűvölte őket egy bennszülött törzsről és egy kincsről szóló történetekkel. Nem tudtak ellenállni a kaland és a gazdagság kísértésének, figyelmen kívül hagyták a helyiek figyelmeztetéseit, és repülővel és hajóval követték őt a Bolíviai dzsungelbe.

Két hét séta után a csoport semmit sem ért el azon kívül, hogy eltévedtek, elfogyasztották az összes élelmiszerkészletüket és veszekedni kezdtek. Úgy döntöttek, hogy szétválnak, Ghinsberg és barátja az amerikai fotós tutajt építettek, és folytatták útjukat a vízen, míg a svájci tanár, miután nem volt hajlandó megenni a többi férfi által lelőtt majmokat – megpróbált visszatérni a civilizációba az álítólagos geológussal. Amikor az erős áramlatok összetörték a Ghinsberg és barátja tutaját, Ghinsberg és barátja szétszakadtak, és a következő három hetet egyedül töltötte Ghinsberg a túlélésért küzdve.

Ghinsberg rosszabb helyen aligha veszhetett volna el. Az Amazonas azon részén, amely ma a Madidi Nemzeti Parkhoz tartozik. Az 1995-ben alapított park 18 958 négyzetkilométeren fekszik, és a világ biológiailag legváltozatosabb helyének tartják és egyben a legveszélyesebbnek.

A Madidi Nemzeti Park hemzseg az élettől, az imádnivalótól a halálosig. Körülbelül 270 féle emlősnek, közel 500 különböző halnak, több mint 200 kétéltűfajnak és körülbelül ugyanennyi hüllőknek ad otthont. A rovarokat nehezebb megszámolni, de jelenleg a becslések szerint mintegy 120 000 faj repül és kúszik át az erdőben. Talán a legmegdöbbentőbb, hogy Madidiben mintegy 1200 madárfaj – a világ összes madárfajának több mint tizede –ott található. Botanikusok és zoológusok özönlenek a parkba abban a reményben, hogy csak néhányat észlelnek ezek közül a fajok közül, és az expedíció során olyan új fajokat fedeznek fel, amelyek sehol máshol nem találhatók.

A park azért lett a világ 10 legveszélyesebb helye közé választva, mert szinte minden növény és bogár mérgező és veszélyes az emberre, ami ezen a területen található.

Yossi Ghinsbergnek szerencséje volt; annak ellenére, hogy elesett a mocsarakban, elvesztette az összes bőrt a lábáról, éhezett és hallucinálni kezdett, kimentették az Amazonasból, miután Kevin Gale lesodródott a folyón egy faluba, és megkérte a helyi embereket, hogy segítsenek neki egy kutatócsoport létrehozásában.

A másik kettő sorsa továbbra is rejtély, hiszen soha többé nem látták őket. Ghinsberg sokszor elmesélte történetét, és az embereket ennek ellenére még mindig vonzza az erdő. A Madidi Nemzeti Park lélegzetelállító szépségű hely, de minden fordulóban veszély leselkedik a vakmerő utazókra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás