promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan látvány - a gravitációt meghazudtolva egyensúlyoz egy hegy tetején az aranyszikla, amit Budha csodájának tartanak
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyon kevés dolog kelt félelmet, mint annak látványa, hogy valami teljesen ellentmond a fizikának. Ez azért van így, mert a fizika törvényei nem olyanok, mint az emberi törvények: egyszerűen nem lehet őket megszegni. 

Valahányszor látunk valamit, aminek nem kellene léteznie, hihetetlenül megdöbbenünk, így van ez a Kyaiktiyo Pagoda esetében is. 

A Kyaiktiyo-hegy tetején pihenő Mianmar három legszentebb vallási helyek egyike: De mitől ilyen különleges ez a hely?

A hatalmas és hihetetlenül nehéz szikla, egy lehetetlen pozícióban egyensúlyoz egy szikla tetején. A szikla több mint fele a szabadba lóg. Úgy tűnik, bármelyik pillanatban leeshet, de nem.

A gravitációval szembeni hihetetlen dac miatt a buddhisták mindenhonnan sereglenek, hogy énekeljenek, meditáljanak, és gyertyákat gyújtsanak a szikla körül. Közvetlenül alatta ülnek és sétálnak, bízva abban, hogy nem esik le és nem nyomja őket halálra. A szerzetesek az évek során még be is vakolták a sziklát arannyal, ami elképesztő látványt nyújtott: egy nagy szikla, amely bizonytalanul ült a szikla szélén, arannyal borítva, tetején pedig egy gyönyörű pagoda. Nem csoda, hogy az emberek szentélyként használják.

LEGENDA

A Kyaiktiyo Pagoda nem egyszerűen lehetetlen helyzete miatt vált szentté a buddhisták körében.

A legenda szerint a szikla azért marad a helyén, mert tökéletesen egyensúlyoz Buddha hajszálán.

A legenda szerint, számos látogatása egyikén Buddha egy hajszálat adott egy remetének. A remete odaadta a hajat a királynak, kérve, hogy rögzítsék egy sziklába. Kis misztikus segítséggel a király helyet talált a hajszálnak a Kyaiktiyo hegy tetején, ahol egyensúlyoz az aranyszikla.

A környék buddhistái között elterjedt az a hiedelem, hogy ha egy éven belül háromszor zarándokolsz a Kyaiktiyo Pagoda felé, akkor gazdagságban lesz részed. Így évente ezrek teszik meg az utat.

Akár igaz a legenda és a babona, akár nem, a Kyaiktiyo Pagoda valóban az egyik legcsodálatosabb és leghihetetlenebb látnivaló a világon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás