promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
David Beckham érkezhet a Manchester Unitedhoz, ahonnan nemrég távozott Cristiano Ronaldo
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eladósorba került a patinás angol klub.

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportmeccsei elhomályosítják a sportág egyéb történéseit, pedig klubszinten is meglehetősen izgalmas hírek láttak mostanában napvilágot. Egyebek mellett az, hogy váratlanul eladósorba került a Manchester United.

A patinás Premier League-klubot 2005-ben vásárolta meg az amerikai Glazer család közel 800 millió fontért, ám a biztos anyagi háttér ellenére a vörösök az utóbbi években inkább csak szenvedtek az angol első osztályban.

Az Alex Ferguson sztáredző nevével fémjelzett korszak lezárulta óta képtelenek a csúcsra jutni, utoljára egy évtizede nyertek bajnokságot, mostanában pedig még a dobogó is elérhetetlen álomnak tűnik. Legutóbb Cristiano Ronaldo unt bele a küszködésbe, és kisebbfajta botrány közepette, azonnali hatállyal távozott Manchesterből.

Pedig idén megszerezték Erik ten Hagot, a holland Ajax sikeredzőjét, aki megkezdte a tisztogatást és átszervezést, ám ennek egyelőre nem lehet látni az eredményét. Viszont a Glazer família úgy ítélhette meg, hogy az átstrukturálás megfelelő alkalmat teremthet a lelépésükre, illetve jó üzenet lehet a vevők becsábítására.

Rögtön egy nagy hal a horgukra is akadt, ugyanis a hírek szerint az Apple kész lenne 5,8 milliárd fontot fizetni a klubért, bár ennek az információnak időközben már a cáfolata is megérkezett. Bejelentkezett viszont David Beckham, akinek lehet törlesztenivalója a MU-val szemben.

A most 47 éves hajdani középpályás 1992 és 2003 között 265 mérkőzésen lépett pályára a vörösök mezében, és összesen 62 gólt szerzett. Nyert velük 6 bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját, ő tehát igen motivált lenne abban, hogy a Manchester Unitedot visszavezesse a csúcsra.

Lapértesülések szerint az egykori sztárjátékos nyitott a tárgyalásokra, de szeretne némi változtatást a klub berkein belül. A magánvagyona persze nem elég egy ekkora bevásárlásra, de szívesen lenne egy konzorcium tagja, és persze az egész tranzakció „arca”. Úgy hírlik, hogy az amerikai tulajdonosok szemrebbenés nélkül kérnének 8 milliárd fontot a MU-ért.

„A játékosok minden tőlük telhetőt megtettek, ahogy a menedzser is. Néhány hónapja én is a stadionban jártam, és minden ülőhely tele volt, szóval a szurkolók még mindig hisznek, támogatnak, a csapattal vannak”

– mutatott rá Beckham, hogy nem feltétlenül a gárdában, hanem első körben a klubvezetésben látna indokot a személycserékre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás