promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A foci vb-n az évezred döntője várható egy szuperkompjúter jóslata alapján
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azt hozzá kell tenni, hogy a 2018-as jóslata nem éppen vált valóra. 

Nyakunkon a 2022-es foci-vb, amely rendhagyó módon, november 20-án veszi kezdetét, méghozzá Katarban. A katari világversennyel kapcsolatban többen kifejezték már ellenérzésüket az utóbbi időben, többek között maga Sepp Blatter is, a FIFA korábbi elnöke. Sokakban ellenérzést kelt a keleten megrendezett vb a nők helyzete miatt az országban, illetve a melegjogi körülmények sem hasonlíthatóak a nyugati országokban megszokottakhoz.

Sokan találgatnak, hogy vajon ki lehet a legnagyobb esélyes a foci vb-n: a favoritnak Brazília tűnhet, de Franciaországot, Angliát és Argentínát sem szabad alábecsülni. Egy szuperkompjúter azonban most megjósolta a végső győztest, sőt a döntő párharcát is, bár hozzá kell tenni, hogy 2018-ban ugyanez a gépezet elég súlyosat tévedett. Akkor Brazíliát jósolta győztesnek, akik hamar kiestek a negyeddöntőben, és a franciák örülhettek a torna végén. 

A döntő a jóslat alapján fenomenálisnak ígérkezik: Brazília-Argentína.

A számítógép szerint a dél-amerikai döntőn pedig a brazilok diadalmaskodnak majd. Az előrejelzés logikusnak tűnhet, hiszen a brazilok kerete szupersztárokkal tűzdelt, elég, ha csak Neymarra, Viníciusra vagy Jesusra gondolunk, de sokáig folytathatnánk még a sort.

A szuperkompjúter egyébként 100 ezer alkalommal szimulálta le a mérkőzések végeredményét, amelyből végül kijött, hogy 15 százalék az esély arra, hogy a brazilok nyernek. A második helyen Argentína végzett 11,2 százalékkal, a harmadik meglepő módon Hollandia lett, 9,7 százalékkal. 

Bármelyik válogatott is lesz a végső győztes, az biztos, hogy egy rendkívül izgalmas világbajnokság elé nézünk. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás