promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Innen nincs visszaút: Ronaldo sokkolta a világot botrányos nyilatkozatával
Borítókép:  YouTube.com/BeanymanSports (thumbnail)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manchester United és Cristiano Ronaldo kapcsolata a jelenlegi szezonban több mint viharosnak mondható. Pályáról levonulás, vállrángatás, félreérthető nyilatkozatok: az ötszörös Aranylabdás az egész idényt teljes frusztrációban tölti, részben saját gyenge formája miatt, részben pedig azért, mert klubot akar váltani. A tegnapi nyilatkozata után utóbbi kívánsága biztosan teljesülni fog. 

Vasárnap este a Manchester United Alejandro Garnacho góljával az utolsó percekben megszerezte a győzelmet a Premier League 14. fordulójában, a találat pedig kísértetiesen hasonlított Ronaldo 2005-ös góljára szintén a Fulham ellen. Azóta azonban már más idők járnak.

A portugál klasszis tavaly nyáron tért vissza kedvenc egyesületébe, a Manchester Unitedbe, feltehetően hogy ott fejezze be a karrierjét. A visszatérésének idénye remekül sült el: 24 gólt szerzett, a klub gólkirálya lett. A nyáron azonban edzőt és irányzatot váltott a United, az Ajaxtól érkező Erik ten Hag nem igazán tervezett a portugál klasszissal, inkább a jövő csapatát építi, illetve Ronaldo igencsak gyenge formája is hozzájárult a mellőzéséhez. Most azonban, miután véget ért a klubfutball - hiszen jövő héttől kezdődik a világbajnokság -, egetrengető nyilatkozatot tett Ronaldo. 

A mérkőzés után jelent meg egy pár perces részlet egy interjúból, amit Piers Morgannel, népszerű brit újságíróval és riporterrel készített. A teljes adás szerdán lát majd napvilágot, de az előzetes is alapjaiban rendítette meg az egész focivilágot. 

„El akarnak tüntetni a klubból. Nem csak az edző, de a felette lévő 2-3 vezető is. Úgy érzem, elárult a Manchester United. Pár ember nem csak most, de már tavaly is elküldött volna. Mióta Sir Alex Ferguson (a Manchester United legendás edzője 26 éven át) visszavonult, semmi fejlődést nem látok a klubnál. Miután Solskajert kirúgták, Ralf Ragnick érkezett, amit senki sem értett... még csak nem is egy valódi edzőről volt szó”

- fogalmazott az interjúban Ronaldo. Úgy érzi, a Glazer család, a klub tulajdonosai nem invesztálnak eleget a klubba, nem fejlesztik azt, így pedig nem lehet a világ elitjével versenyezni. De itt még nem ért véget az előzetes:

„A medence, a jakuzzi, a tornaterem, a technológia, az infrastruktúra, a konyha... még a séfek is ugyanazok, mint 2008-ban, akik aranyos emberek, de meglepett az, hogy totálisan a múltban ragadt a klub”

- tette hozzá a portugál klasszis. A The Sun magazinban megjelent cikkben egyébként Ole Gunnar Solksjaert, a Manchester United legendás lesipuskás csatárát, későbbi edzőjét is kritizálta, miszerint nem tudta megfelelően motiválni a csapatot.

A focivilágban ehhez fogható leleplező interjút még nem igazán láthattunk a legmagasabb szinten, valamennyi szakértő szerint a januári átigazolási időszakban ezután garantált a távozása Ronaldonak. Hogy merre, az még kérdéses, hiszen a 38. életévében lévő gólvágó formája erősen hanyatlik, a fizetése óriási, és az imént tapasztaltak szerint nem is a legmegbízhatóbb csapattag. A legtöbb cikk a gyengén muzsikáló Chelsea csapatát emlegeti, mint lehetséges úti célt, de még az is lehet, hogy Olaszországba tér vissza a csatár.

Frissítés: hétfő délután 15 óra környékén a Manchester United hivatalos oldala az alábbi közleményben reagált a történtekre:

„A Manchester United értesült Cristiano Ronaldo médiában megjelent interjújáról. A klub fontolóra veszi a megfelelő lépések megtételét, miután megismerte az összes tényt az esettel kapcsolatban. Továbbra is az előttünk álló szezonra koncentrálunk, illetve abban a közös hitben és összetartásban folytatjuk tovább, amit Erik ten Hag alakított ki a játékosok, a személyzet és a szurkolók között."

[[cikk]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás