promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A brazil labdarúgó nem bízza a véletlenre, fizetést ad a barátainak
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mi kéne ahhoz, hogy jobban törődjünk másokkal?

Az ember hajlamos azt hinni, hogy ha valaki sikeres és gazdag, akkor neki semmi problémája sincsen, vagy inkább nem illik, hogy bármiféle baja legyen. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy bármilyenek is a körülmények, akkor is emberek vagyunk: minden egyes ember ugyanazokkal küzd, harcol, ugyanazokat a feladatokat kapja a sorstól, csak éppen az idő és az éppen adott önismeretünk helyzete a változó. Amit mi már megtanultunk, amin mi már keresztül mentünk, azt lehet, hogy a másik még csak hírből hallotta.

Már 2022 márciusában szárnyra kaptak olyan hírek, hogy az Arsenal népszerű csatára, Thierry Henry aggódik Neymar mentális egészsége miatt és nem igazán hiszi el, hogy a brazil labdarúgó tényleg jól van-e.

„Nem játszik olyan jól, mint korábban, és ennek különböző okai lehetnek. Neymar sokszor beszélt arról, hogy remekül érzi magát és bírja a nyomást is, de bennem felötlött egy kérdés ezzel kapcsolatban: Tényleg jól van? Nyilatkozik, de meghalljuk őt valójában? Nekem úgy tűnik, hogy segítséget kér inkább, mint bármely más ember”

- hozta le akkoriban a Goal.com.

Ezek után a minap felröppenő híreken annyira már nem is csodálkozunk. Állítólag a brazil labdarúgó havi ötmilliót fizet a barátainak azért, hogy szórakoztassák, ott legyenek mellette, partikat szervezzenek és a nagy csipet-csapatból hárman ott is laknak a sztárnál. Nem is akárkik laknak együtt: legjobb barátja, Jota Amancio mellett menedzsere, Carlos Henrique, illetve a hivatalos fotósa és a social media kezelője, Gil Cebola alkot lakótársi közösséget Neymarral.

A svájci Blick azt is lehozta, hogy a fiatal és jóképű focista a Paris Saint-Germainban évi 40 millió eurót keres, ami körülbelül 16 milliárd forintnak felel meg, és ebből olyan havi 11 ezer dollárt, vagyis 5 millió forintot fizet a barátainak „fizetés gyanánt."

Valamilyen szinten nem csodálkozik az ember, de közben pedig hihetetlen szomorú és valójában aggodalomra ad okot, ha tényleg igaz és Neymar barátai ha el is fogadják a pénzt, akkor felmerül egy aprócska kérdés: őszintén igaz barátok-e?

A labdarúgó világsztár sosem volt az a felszínes ember: bátran vállalja a vallását és tabuk nélkül képes beszélni bármiről is, ha kérdezik. Azt is már eléggé sokszor kimondta, hogy számára a családja mellett a legfontosabbak a barátai, és ez hűségben is megmutatkozik, mivel akik körbeveszik, azok általánosságban már évek óta mellette vannak. Csak az nem mindegy, hogy miért vannak a többiek mellettünk: 100%-ban azért, mert szeretnének is, vagy azért, mert érdek is fűzi őket.

Visszatérve a lelki egészség témára. A barátoknak az is a feladata, hogy eltereljék a stresszt a focistáról, és hogy talán a valóságban tartsák, ha túlságosan megbolondulna és Neymarnak kell is támasz, illetve kapaszkodó teljesen. A sajtó a vad, felelőletlen és bulizós énjéről számol be szeretettel, meg arról, hogy a franciák többsége annyira nem szimpatizál vele, mert úgy gondolják, a focista túlságosan sokat enged meg magának. De volt hír arról is, amikor Neymart szexuális erőszakkal vádolták meg.

A barátainak van dolga rendesen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás