promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sporttörténelmi rekord született a labdarúgásban, ilyenre nem volt példa a női fociban már évtizedek óta
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Világcsúcsot jelentő, 91 553 futballszurkoló volt jelen a Camp Nou Stadionban az FC Barcelona és a Real Madrid női csapatainak a szerdai Bajnokok Ligája-negyeddöntőjén. A mérkőzésen, amelyet a katalán csapat nyert 5-2-re, és jutott tovább az elődöntőbe 8-3-as összesítéssel.

„Varázslatos”

- ekképp jellemezte a Barcelona csapatkapitánya, Alexia Putellas azt, hogy világcsúcsot jelentő 91 553 futballszurkoló volt jelen a Camp Nou-ban az FC Barcelona és a Real Madrid női csapatainak a szerdai Bajnokok Ligája-negyeddöntőjén.

Ez volt a csapat első fellépése a szurkolók előtt az ikonikus stadionban, és nem is akármilyen este lett. A bet365 magyar oldalon egyébként remek oddsokat lehetett találni a mérkőzésre. A Barcelona szenzációs játékkal 5-2-re legyőzte a rivális Real Madridot, és bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. De a futballpálya mellett minden szem a közönségre szegeződött, egészen pontosan arra, hogy vajon sikerül-e túllépni a korábbi, 60 739 főt, és új nézőrekordot felállítani egy női klubmérkőzésen. A helyzet az, hogy ennél jóval több történt:

23 éves rekord dőlt meg. A 1999-es világbajnokságon, az Egyesült Államokban 90 195 fő tekintett meg női labdarúgó-mérkőzést. Most ezt sikerült túlszárnyalni.

A Ballon d'Or-győztes Putellas, aki a férfi csapatot a Nou Campban látva nőtt fel, a nézőszám kapcsán szóhoz sem jutott.

„Ez egy egészen varázslatos este volt. Amikor a mérkőzés véget ért, a szurkolók egyszerűen nem akartak hazamenni, miközben ünnepeltünk, összekapcsolódtunk a szurkolókkal. Sok lányt, gyereket láttam, akiknek a szemében ott volt a szikra. Csodálatos érzés a történelem részese lenni”

– mondta.

A mérkőzésen szintén gólt szerző, Aitana Bonmati arról beszélt, hogy a csapattal számos csodálatos élményt átéltek már, különösen jó volt Bajnokok Ligáját nyerni, de mint mondta, ez még annál is különlegesebb este volt.

„Teltház a Camp Nou-ban, és történelmet írni, óriási dolog”

– fogalmazott.

A női labdarúgás megállíthatatlan

Az El Clasicóra szóló 99 354 jegy majdnem mindegyike elkelt a klub médiakampányának következtében, de mivel néhány jegyet ingyen osztottak szét, kérdéses volt, hogy végül hány szurkoló fog eljönni. A mérkőzés elején a stadion még csak félig telt meg, a szurkolók azonban szépen lassan teljesen ellepték a lelátót, és ami legalább ilyen fontos, hogy a jelenlévők egészen remek, már-már karneváli hangulatot teremtettek. A Barcelona edzője, Jonatan Giraldez elárulta, a mérkőzés előtt azt mondta a játékosainak, hogy nem elég, ha ma este egyszerűen csak kvalifikáljuk magukat a következő körben, show-t kell csinálniuk a szurkolóinknak. És ezt a Barcelona hölgy labdarúgói meg is tették.

„Micsoda nagyszerű nap volt ez! Egész életünkben emlékezni fogunk rá. A mérkőzés varázslatos volt. Nagyon nehéz azonban elmondani azokat az érzelmeket, amelyeket egy ilyen estén az ember érez"

– tette hozzá Giraldez.

Ugyan a Real Madrid edzője, Alberto Toril végül csalódottan távozott a stadionból az eredmény miatt, egyúttal a női labdarúgás fiesztájának nevezte a mérkőzést.Hozzátéve, hogy két szuper csapat játszott, akik játszani, támadni akart, szórakoztatni a közönséget.

„A női futball megállíthatatlan, egyre csak nőni és nőni fog"

– emelte ki Alberto Toril.

De nemcsak ezen a mérkőzésen részt vevők élvezték az alkalmat, hiszen a labdarúgók szerte a világon örültek, hogy a női futballt a legnagyobb színpadon láthatják.

„Az, hogy ezt a meccset itt játsszák, mutatja, milyen messzire jutott a játék"

– világított rá a női futball fejlődésére Alex Scott az angol válogatott és az Arsenal korábbi védője.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás