promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berki Krisztián szívszorító búcsúja a legendától, Csollány Szilvesztertől
Borítókép:  TV2 Play (screenshot)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma délután érkezett a szomorú hír, hogy 51 éves korába elhunyt a legendás sportoló.

51 éves korában elhunyt a legenda, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, aki Magyarországon is több ezreket inspirált arra, hogy kövessék életük legnagyobb álmait. A sportolóról még 2021 decemberében érkezett a szomorú hír, hogy lélegeztetőgépre került, azóta is rengetegen imádkoztak azért, hogy felépüljön.

A sportoló még 1989-ben lett a magyar felnőtt tornászválogatott tagja. A Sidney-t olimpián hihetetlen körülmények között, elképesztő teljesítménnyel zsebelte be az olimpiai aranyat. Az akkor bemutatott, hihetetelenül magabiztos gyakorlata azóta is a magyar sporttörténelem egyik ikonikus jelenete.

Sidney-ben később Csollány Szilveszter vihette a záróünnepségen a magyar zászlót.

A lólengésben Londonban, 2012-ben olimpiai bajnoki címet szerző, háromszoros világbajnok, hatszoros Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián megtörten nyilatkozott ma a Nemzeti Sportnak:

„Sajnos elment Szilas... Megdöbbentett a hír, azóta nem térek magamhoz. Csollány Szilveszter volt a nagy példaképem, az olimpiai aranyérme döbbentett rá arra, hogy talán én is odaérhetek a legjobbak közé. Tizenöt éves voltam ekkor, két esztendővel később pedig már együtt léphettünk pódiumra a magyar válogatott tagjaként a debreceni világbajnokságon. Isten veled, Szilas!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás