Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rossz hír: a téli olimpia is nézők nélkül fog lezajlani?

Rossz hír: a téli olimpia is nézők nélkül fog lezajlani?

Sport & Szabadidő

Rossz hír: a téli olimpia is nézők nélkül fog lezajlani?

Sport & Szabadidő

D. Szilvi 09:09

A pekingi téli olimpiára szóló jegyeket nem árulják a nyilvánosság számára, mivel megnőtt az omikronos esetek száma Kínában.

Az omikron variánssal kapcsolatos biztonsági aggályok miatt csak „kiválasztott” nézőket hívnak meg a 2022-es pekingi téli olimpiára

– jelentették be az illetékesek.

A pekingi téli olimpia szervezőbizottsága közleményben kifejtette, hogy „a COVID-19 világjárvány jelenlegi súlyos és bonyolult helyzetére való tekintettel” nem árulnak jegyeket a nyilvánosság számára. Ehelyett „meghívják a nézők csoportjait, hogy legyenek jelen a helyszínen” a február 4-én kezdődő olimpiai eseményeken. A változás előtt az olimpia szervezői már korlátozták az értékesítést a Kínában élő magánszemélyek számára is.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság külön közleményben erősítette meg a jegypolitikát.

A döntés azután született, hogy a hétvégén Pekingben megerősítették, hogy megtalálták az első covid fertőzöttet a városban, akinél az omikron variánst diagnosztizálták. Kína eddig is kiemelten szigorúan lépett fel minden új koronavírus fertőzéssel szemben, a fővárosban pedig a téli játékok miatt még inkább figyeltek az új megbetegedésekre.

Kína szigorú egészségügyi intézkedéseket vezetett be az olimpia előtt az utazóknak is, beleértve azt a követelményt, hogy a Pekingbe érkezésük után 72 órán belül COVID-19 tesztet kell végezniük. A tesztelési szabály január 22-én kezdődik, és márciusig marad érvényben.

Forrás: New York Post

Borítókép: Illsuztráció/Profimedia