promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt hozta ki az emberekből a koronavírus-járvány – egy fél ország lett dühös a világ egyik legjobb sportolójára
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Novak Djokovic most elég sok embernél húzta ki a gyufát.

A teniszrajongók már nagyon várják, hogy elinduljon az év első Grand Slam tornája, az Australian Open. Eddig lógott a levegőben, hogy a címvédő Novak Djokovic elindulhat-e a versenyen, mivel a szerb világelső a magánélete védelmére hivatkozva nem hozza nyilvánosságra, hogy felvette-e az oltást.

Nyilván ez egy trükkös kitérő arra, hogy továbbra sem akarja beoltatni magát. Djokovic átesett a betegségen, de ez elég régen volt, mivel még 2020 júniusában kapta el a koronavírust.

Az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen. Azt a torna szervezői is jól tudták, hogy ha Djokovic nem indul, akkor az egy elég nagy presztízsveszteség, szóval különengedélyt kapott.

„Nagyszerű napokat töltöttem a szeretteimmel, ma pedig elindulok Ausztráliába, mert különengedélyt kaptam. Hajrá 2022!”

- idézte Djokovic közösségi média bejegyzését az NSO.

Az ausztrálok rengetegen azért háborodtak fel a döntésen, mert a szigorú korlátozások miatt még országon belül is alig tudnak utazni, míg Djokovicot oltás nélkül is beengedik az országba.

„Úgy érzem, ha engem nem oltanak be, akkor biztosan nem kaptam volna felmentést”

- mondta Jamie Murray brit teniszező.

Rafael Nadal nem rég esett át a betegségen, de mindenképpen indulni fog az Australian Openen. Az persze még nagy kérdés, hogy így milyen formában lesz a karantén után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás