promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Most majd besz*rtok” – keményen helyretette az embereket a Csollány Szilveszter oltottságáról is hírt adó kutatóorvos
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Pfizerral két évtizede együtt dolgozó szakember nyers stílusban utasítja rendre a pánikolókat.

Dr. Letoha Tamás szegedi kutatóorvos nevét azután ismerte meg a hazai közvélemény, hogy a szakember minden korábbinál részletesebb információkat osztott meg a koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre került Csollány Szilveszter tornászbajnokról.

„Oltott volt. A család orvosa hívott segítséget kérve. Pont azért, mert a helyi ellátóban az antikoagulációs terápia beemelésével… a nővéremék 25 százalék mortalitással kezelik a COVID betegeket. De a Korányiban az ország egyik legjobb COVID orvosa kezeli. Itt és most, kérem, mellőzzük a fals infókat. Egydózisú vektorvakcinát vett fel. Itt egy olimpiai bajnokot teszünk tönkre fals információk alapján”

– jelentette ki karakánul a Pfizerral két évtizede együtt dolgozó kutatóorvos. A Facebookon közzétett soraiból az is kiderült, hogy Csollány Szilveszter egydózisú vektorvakcinával, Janssennel oltatta be magát, de csak nem sokkal a kórházba kerülése előtt.

Letoha doktor azóta is rendszeresen posztolgat a járvány globális alakulásáról, és sohasem rejti véka alá markáns véleményét. A napokban például egyszerűen „lehülyézte” a pápua új-guineaiakat, akiknél elképesztően alacsony az átoltottság, ezért ott könnyen alakulhatnak ki az omikronhoz hasonló újabb variánsok.

A világban villámgyorsan elterjedt új mutáció jelentette veszélyt ő egyébként nem értékelné túl, és erről szintén kirakott egy friss hozzászólást, a tőle megszokott, szókimondó stílusban:

„Bár az adatok szerint Dél-Afrika a halálesetek kiugrása nélkül túl van Omikron-hullámon, a magyar szakemberek óvatosak. »Ami Dél-Afrikában nátha, abból Magyarországon még összejöhet a ...hátha« – mondja Stroczmayer Adalbert (született Szabó József), a magyar muslicológusok és hivatásos koronavírus-rettegők szövetségének elnöke a Pánik TV Most majd besz*rtok című műsorának újévi különkiadásában.”

Dr. Letoha Tamás a New York Times vonatkozó cikkét csatolta a poszt mellé, és abból bárki alaposabban utánaolvashat a témának. A tekintélyes amerikai lap szerint az Omikron variáns Dél-Afrikában a halálozások kiugró megemelkedése nélkül terjedt szét.

Ez mindenképpen óvatos bizakodásra ad okot az egész világon, például az USA-ban is, ahol kemény januárra, majd utána a járványgörbe gyors hanyatlására számítanak. Reményeik szerint a kórházi ápolásra szorulók száma kisebb lesz, mint az előző hullámok során, bár az egészségügyet alaposan megterheli majd a rengeteg fertőzéses eset.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás