promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Novak Djokovic továbbra is oltásellenes, de így nem biztos, hogy teniszezhet
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha a világelső nem oltatja be magát, akkor valószínűleg nem vehet részt az Australian Openen.

A csütörtök reggeli friss adatok szerint 2361 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 841 277 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 20 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 468 főre emelkedett hazánkban.

A szakértők többsége szerint jövő tavaszig elhúzódhat a járvány. A kormány kijelentette, hogy felkészültek a negyedik hullámra, és ha kell, akkor további intézkedéseket fognak hozni.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben pedig az oltatlanok vannak.

Novak Djokovic az általa szervezett Adria Tour zárai (Zadar) versenyén kapta el a koronavírust. A sorozatot és annak szervezőit sok bírálat érte amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai előírásokat.

A szerb világelső úgy van vele, hogy mivel elkapta a vírust, így továbbra sem akarja beoltatni magát. Ausztrália szigorú szabályai miatt így viszont nem biztos, hogy részt vehet az év első Grand Slam tornáján, ami ráadásul az egyik kedvence – kilencszer győzött itt, és három éve veretlen a döntőben.

„Ha Ausztráliába utazol, akkor be kell oltatnod magad. Ez nem csak kizárólag a teniszezőkre vonatkozik. Minden külföldinek két oltással kell rendelkeznie, amit a reptereken ellenőriznek”

- mondta Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter.

Természetesen a Grand Slam-tornának is szüksége van Djokovicra, mivel ő is azok között van, aki igazán be tudja vonzani a nézőket.

Jelenleg Djokovicnak, Roger Federernek, és Rafael Nadalnak is 20 Grand Slam győzelme van. Ha a világelső indul Ausztráliában, akkor ő lehet az első, aki ezt túlszárnyalja. Ebben legutóbb a US Openen Daniil Medvedev akadályozta meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás