promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb szupercsapat születik az angol fociligában
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Szarkákhoz mostantól dőlni fog a pénz, majdnem 100 év után ismét bajnokok lehetnek.

A Newcastle United az egyik legpatinásabb angol fociklub, amely a 20. század elején többször is megnyerte a bajnokságot. Az utolsót 1927-ben, éppen ideje volt tehát magasabb fokozatba kapcsolniuk.

A jelenleg az első osztályban kieső helyen szerénykedő klubot egy szaúd-arábiai konzorcium vásárolta fel 305 millió fontért, és ezzel alighanem egy csapásra vége lesz a szűkös és eredménytelen esztendőknek, amelyet a sportcikkekből milliárdossá vált Mike Ashley (14 évig tartó) tulajdonlása jelentett a Newcastle (becenevükön: Szarkák) számára.

A váltásnak a szurkolók örülnek a legjobban, akik hosszú ideje kénytelenek már lehajtott fejjel járni. Az elmúlt 15 évben kedvenc csapatuk kétszer esett ki a Premier League-ből, és ha bent is maradt, általában a Top 10-en kívül szerénykedett.

„A célunk ugyanaz, mint a szurkolóké: létrehozni egy folyamatosan sikeres csapatot, amely rendszeresen a nagyobb trófeákért küzd, és az egész világon büszke rajongókat vonz magához”

– fogalmazták meg az ambiciózus elvárásokat az új tulajdonosok. Lesz honnan felkapaszkodni, hiszen a klub Mike Ashley ideje alatt összesen 486 millió fontot költött igazolásokra, valamint 357 millióra tett szert játékosok eladásából. Ez azt jelenti, hogy évente átlagosan 9 millió fontot költött erre a célra a tulaj, ami nevetséges összeg.

Mostantól azonban a Newcastle a leggazdagabb klub lesz az első osztályban, sokkal többet költhet, mint a szintén feneketlen pénztárcával rendelkező Manchester City, amely a legutóbbi három szezonban bajnoki címet ünnepelhetett.

Mi fog változni? Az új tulajdonosok nemcsak szaúdiak, hanem – Amanda Staveley, valamint Simon és David Reuben személyében – brit befektetők is. A közel-keletiek jelenleg 400 milliárd dollár értékű vagyonnal rendelkeznek, amit 2025-re 1 billióra növelnének. Lesz pénz mindenre!

A csapat bennmaradásáért 2019 óta hősies harcot folytató Steve Bruce napjai alighanem meg vannak számlálva, de nemcsak új edző, hanem rengeteg sztárjátékos is érkezhet. A kispadra Mauricio Pochettino a legesélyesebb, akinek nem jósolnak hosszú jövőt a francia PSG-nél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás