promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy csalódás volt a Netflix filmje Schumacherről
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiváló rajzot kaphattunk a német világbajnok karrierjéről, de a jelenlegi egészségi állapota rejtve maradt.

Nemcsak a Forma–1 rajongói várták nagy érdeklődéssel a Netflix dokumentumfilmjét Michael Schumacherről szeptember közepén, hanem azok is, akik pletykára éhesen friss információkat (netán fotókat, videókat) vártak a 2013-ban síbaleset szenvedett hétszeres világbajnokról.

A streamszolgáltató exkluzív interjúkkal és archív felvételekkel teletűzdelt bensőséges portrét ígért, és a közel 2 órás film ezt teljesítette is, ám a nagy durranás hiányzott belőle. Semmivel sem jutottunk közelebb Schumacher jelenlegi állapotának, helyzetének megértéséhez.

A produkció ebből a szempontból tehát egyértelmű csalódást jelentett, a crash.net F1-es szakoldal azonban összeszedte, hogy ennek ellenére mit is tudhattunk meg a kétségkívül igényesen elkészített dokumentumfilmből.

Egyrészt azt, hogy Schumacher – német viszonylatban – alacsony sorból jött, a versenyzői karrierjét is kiszuperált gokartokkal kezdte. Ez azonban extra motivációt jelentett számára, és általában legyőzte a fejlett technikával rajthoz álló vetélytársait.

„Kidobott gumikat halásztam ki a kukából, rátettem őket a gépemre, és versenyeket nyertem velük. Mindig boldog voltam, ha a legrosszabb felszereléssel nyerhettem”

– magyarázta egy régi felvételen a világbajnok, megvilágítva érdekes habitusát. Amikor későbbi menedzsere, Willi Weber ötéves szerződést kínált neki (havi 2000 márkás fizetéssel), az már a mennyországot jelentette számára.

A Netflix kiemelte Schumacher kétarcúságát is. Versenyzőként könyörtelen és maximalista volt, családfőként viszont elhivatott és melegszívű. Szívesen tartózkodott otthon a feleségével és két gyermekükkel, sőt igazából miattuk szakított véglegesen az F1-gyel.

A németet mélyen megérintette Ayrton Senna 1994-es halálos balesete is. Bevallása szerint utána sokáig álmatlanságban szenvedett, legfeljebb 3 órát aludt éjszakánként. Jó darabig a pályák veszélyesebb pontjaira is csak úgy tudott tekinteni, mint ahol ő is bármikor meghalhat.

Bár kívülről magabiztosnak és lehengerlőnek tűnt, Schumachert folyamatosan kétségek gyötörték a tehetségével és képességeivel kapcsolatban. Magánemberként mindig is szégyellős és visszahúzódó maradt.

„Michael mindig rettentően gyanakvó, különösen a kezdeti időszakokban, amikor még nem tudja eldönteni, hogy megbízhat-e egy új ismerősben. De miután megnyílik, akkor azt 100 százalékosan teszi”

– árulta el róla a felesége, Corinna, akit a világbajnok még a pályája kezdetén, 1995-ben vett el. Ma már fiuk, Mick Schumacher is a Forma–1-ben versenyez. Neki is jó esélye van kikötni a Ferrarinál, mint apjának, aki 1996 és 2006 között öt vb-címet nyert az olaszokkal.

Michael Schumacher kétszeres világbajnokként érkezett a Ferrarihoz, mivel azonban 4 év is csak kemény építkezéssel telt el, a vörösök kezdték megkérdőjelezni, hogy jó lóra tettek-e a német leigazolásával.

2000-ben aztán kiderült, hogy igen, hiszen Schumacher – 1979 után először – újra egyéni vb-trófeát szerzett a Ferrarinak. Előtte viszont a csapat komolyan gondolkodott Mika Häkkinen megszerzésében, de végül maradtak Schumi mellett.

A Netflix filmjéből derült ki, hogy a világbajnok könnyen elkerülhette volna súlyos sérüléssel járó síbalesetét is. Méribelben ugyanis nem találta kielégítőnek a hó állapotát, ezért komolyan gondolkodott azon, hogy inkább Dubajba menjenek skydivingolni.

A laikusok számára sok érdekes infóval szolgáló dokumentumfilmből elsősorban a sztársportoló egészségi állapotára vonatkozó friss híreket hiányolhatjuk. A feleség mindezt azzal indokolja, hogy Schumacher is folyamatosan védte a magánéletüket, így most nekik is ezt kell tenniük vele kapcsolatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás