promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyilkossági kísérlet történt, vagy sima versenybaleset?
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamilton és Verstappen rajongói kegyetlenül egymásnak estek az Olasz Nagydíj után.

Parázs csatát hozott ismét a Forma–1-es Olasz Nagydíj, a legnagyobb indulatokat azonban nem a McLaren szenzációs kettős győzelme váltotta ki, hanem a Lewis Hamilton és Max Verstappen legújabb párbaja, a Monzai Ütközés című három felvonásos dráma.

Az első felvonást azt jelentette, amikor a sors szeszélye folytán a hétszeres világbajnok brit pilóta Mercedese éppen holland riválisának Red Bullja mellé érkezett vissza a pályára a kerékcserét követően.

Mivel Hamilton és Verstappen ma már jószerével nem tudnak úgy találkozni, hogy ne ütközzenek, a dráma második felvonásában rövid kakaskodás után ismét egymásra találtak. A holland autója megpattant az első sikán határvonalát jelző buckán, amitől a hátulja megemelkedett, és egyesen a Mercedesre esett vissza.

Kész csoda, hogy Hamiltonnak nem esett baja, hiszen a Red Bull jobb hátsó kereke még a sisakján is keresztülgurult. A glória nevű bukókeret azonban ismét tette a dolgát, és a brit megúszta sérülés nélkül a karambolt. Verstappent viszont – a dráma harmadik felvonásaként – 3 rajthelyes büntetéssel sújtották a következő futamra.

A baleset után persze azonnal elszabadultak az indulatok, a Motorsport.com szakoldal Facebook-oldalán eddig közel félezer hozzászólás született. Hamilton és Verstappen rajongói most kőkeményen egymásnak estek, különösebb magyarázat nem is szükséges a kommentjeikhez:

– Max elintézheti Lewist, de nyafog, ha Lewis intézi el őt? Még azzal sem törődött, hogy megnézze, jól van-e a másik az ütközés után.

– Az Isten szerelmére, ez csak egy buta, szerencsétlen versenybaleset volt, nem kellett volna egyikőjüket sem büntetni. Hamilton egyébként megállt Silverstone-ban, hogy megnézze, Maxnak nem esett-e baja?

– Crashstappen (az angol ütközés, vagyis crash szó + a Verstappen név keveréke) hamarosan súlyos sérülést fog okozni egy másik pilótának. Fel kell nőnie, legyen végre férfi, ne pedig egy csecsemő, aki néha mérgében kidobja a csörgőjét a babakocsiból.

– Max hátsó kereke átgurult Hamilton sisakján, és könnyen meg is ölhette volna. Max egyértelműen irányíthatatlan és közveszélyes, a támogatói pedig bűnrészesek.

– Szégyen, hogy az F1 szerint idén Hamiltonnak kell megnyernie a világbajnokságot, még úgy is, hogy minden versenyt elcsalnak. A versenybírók hagyták, hogy Silverstone-ban a pálya mellé tegye Verstappent, Bottast pedig folyton a saját csapata bünteti meg, ha jobbnak bizonyul Hamiltonnál.

– Nézzük, meg, mennyi helyet hagyott Hamilton az első körben Norrisnak, és mennyit most Verstappennek. Az igazság a felvételekben rejlik.

– Az a fickó beszél, aki pár hete 300 km/h sebességnél kiütötte, a kórházba küldte Verstappent, majd úgy ünnepelt, mintha semmi sem történt volna? Miért nem csodálkozom ezen?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás