promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyorstalpaló alkalmi focirajongóknak: kezdődik a Premier League!
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazán nagy fogások ezen a nyáron nem voltak, de még megérkezhet Messi is.

Szerencsenapja közeleg a foci szerelmeseinek, hiszen péntek 13-án indul a csata a világ talán legszínvonalasabb bajnokságában, az angol Premier League-ben. A vérbeli szurkolók alighanem már mindent tudnak a 2021/2022-es szezonról, de az alkalmi nézőknek most összegyűjtöttük a legalapvetőbb információkat.

A fogadóirodák szerint a végső győzelemre a címvédő Manchester City a legnagyobb esélyes, de a dobogóra a Chelsea és a Liverpool is felfér majd. A legutóbbi ezüstérmes Manchester United véleményük szerint gyengült, csak a negyedik erőt fogja képviselni.

Újoncként a Norwich City, a Watford és a Brentford csapatait láthatjuk majd a bajnokságban. Valószínűleg csak egy évig, mert – szintén a fogadóirodák szerint – nekik van a legnagyobb esélyük a kiesésre is.

Nagy átrendeződés nem várható az erőviszonyokban, egyedül a 2020/2021-es szezonban 12. helyen végzett Newcastle United kerülhet kínos helyzetbe. A tulajdonos Mike Ashley ugyanis nemcsak a (Magyarországon is ismert) Sports Direct áruházlánc vezetői posztjáról lépett vissza, de ezzel párhuzamosan szorosra zárta a pénztárcáját is.

A Szarkáknak nevezett gárdától 20-an távoztak, és mindössze 3-an érkeztek. A legnagyobb fogásnak (ha ugyan annak lehet őket nevezni) két tini számít: Charlie Wiggett a Chelsea-től, Remi Savage a Liverpooltól érkezett, nem sok tapasztalattal.

Nehéz lesz elkerülniük a kiesést!

Az Arsenal sem szórta a pénzt, a 21 éves Nuno Tavares a Benficától érkezett, és jelenleg ő számít az Ágyúsok csúcsigazolásának. A védő 3 év alatt 25 meccset játszott a portugál gárdában, és ezalatt 1 gólt szerzett.

Az Aston Villa elengedte aduászát, így Jack Grealish idén már a Manchester City szupercsapatát erősíti. 117,5 millió eurós vételára Premier League-rekordot jelent. A Villához a veterán (36 éves) Ashley Young érkezett, alighanem levezetni.

A Chelsea elengedte Olivier Giroud-t és Fikayo Tomorit a Milanhoz, és egyelőre csak a kiesett Fulhamtől érkezett a kapus Marcus Bettinelli. Thomas Tuchel (és Lőw Zsolt) együttese azonban még így is jó lehet a dobogóra.

Edzőfronton négy változás történt, visszavonult a 74 éves Roy Hodgson, így őt a francia Európa- és világbajnok Patrick Vieira váltja a Crystal Palace kispadján. A nagyszakállú Nuno Espírito Santo a Tottenhamhez távozott, az ő helyét a Benficától érkezett Bruno Lage vette át. Carlo Ancelotti ismét szerencsét próbál a Real Madridnál, az Evertont pedig Rafael Benítez kapta meg utána.

Ami a további igazolásokat illeti, a Liverpool a hátvédsorát erősítette meg a Lipcsétől igazolt Ibrahima Konatéval, míg Wijnaldum immár a PSG-nél folytatja pályafutását, ő 5 szezon után távozott a Vörösöktől.

Fotó: Profimedia

A Manchester City elengedte Sergio Agüerót a Barcelonához, aki aligha tudja majd helyettesíteni az onnan váratlanul távozó Lionel Messit. Kérdés, hogy a spanyoloktól lelépő argentin sztár hol folytatja, de

Pep Guardiola csapata mindenképpen lehetséges célpont.

A rivális Manchester United legnagyobb fogása Jadon Sancho a Dortmundtól. Majdnem érkezett vele a zseniális Erling Haaland is, de úgy néz ki, hogy a 21 éves gólgyáros egyelőre marad a német együttesnél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás