promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olimpia: ököllel ütötte meg a lovat, így a botrányos viselkedése miatt kizárták a német edzőt
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kim Raisner a rossz teljesítmény miatt bántalmazta az állatot.

Annika Schleu vezetett öttusában, mivel vívásban és úszásban is fantasztikus eredményt ért el, így elég lett volna egy átlagos lovagló teljesítmény, de a versenyző lova meg sem akart mozdulni.

A televíziós közvetítésben látható volt, hogy Annika a belovaglást követően neki se tudott kezdeni a pályának, sírva küszködött azért, hogy egyáltalán rábírja Saint Boy nevű állatot az elindulásra.

Az edző kívülről próbálta menteni a menthetetlent, amikor odafarolt a korláthoz a ló, meg is ütötte, egyúttal hangosan arra biztatta versenyzőjét, hogy pálcázzon keményebben.

Saint Boy ettől nyilván nem tudott megnyugodni - hátrafelé toporgott, egyáltalán nem akart megindulni, és félő volt, hogy ugratás nélkül ér véget a próbálkozás.

Aztán nehezen a ló megiramodott, de pár ugrás után ismét ellenszegült, Schleu pedig, aki már-már bizakodni kezdett, kénytelen volt belátni, hogy ebből nem lesz menet, csakhamar ki is csengették. A pont nélküli teljesítménnyel gyakorlatilag kiszállt a versenyből.

A nemzetközi szövetség közleményben tudatta a végrehajtó bizottság döntését, hogy kizárták a tokiói olimpiai öttusaverseny további eseményeiről Kim Raisnert, a német válogatott edzőjét.

Raisner a 2004 -es nyári olimpián versenyzett öttusában ahol a nőknél az ötödik helyen végzett 5312 ponttal. Anno az 1999 -es modern öttusa világbajnokságon bronzérmet szerzett.

(via MTI, Eurosport, Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás