promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy nem mindennapi dolog ébresztette fel a magyar olimpiai bajnokot Tokióban
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rió olimpiai bajnoka, a kajakos Csipes Tamara elárulta miért volt pokolian nehéz éjszakája Tokióban a szerdai előfutama előtt. 

 

 

Csipes Tamara magyar idő szerint szerdán hajnalban a kajak egyesek 500 méteres előfutamában volt érdekelt. Az olimpiai bajnok kajakos a táv nagy részében egy hajóhosszt vert a mezőnyre és végül majdnem egy másodperces előnnyel lett első a futamában. Csipes mellett az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta is megnyerte a futamát, így minkét magyar készülhet a csütörtöki középdöntős és a remények szerint döntős folytatásra.

"A szél most kevésbé erős, mint tegnap, viszont oldalról fúj, ezért nagyon nehéz elrajtolni, mert kifújja a hajót. Nem esett túl jól fizikailag, mivel a páros miatt három napja nem eveztem egyest, mentálisan viszont nagyon rákészültem, nehogy meglepetés érjen"

- értékelt a Budapest Honvéd sportolója, aki elárulta, hogy nem volt zökkenőmentes az éjszakája, ugyanis hajnalban arra ébredt, hogy remeg a föld alatta. 

Később kiderült, hogy Tokió mellett egy közel hatos erősségű földrengés volt. Valószínűleg ezt érezte meg Csipes a szállodájuk 25. emeletén. 

Szerdán egyébként minden kajak-kenus magyar egység bejutott a csütörtöki elődöntőbe.

(via: Liner 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás