promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
83 millió embert vert át egy jóslattal az elefánt az Európa-bajnokságon, erre senki nem is számított
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

100 százalékos teljesítményt nyújtott a jós elefánt, de az utolsó meccsre nem jött be a tippje. Pedig annyira jól muzsikált addig, hogy egy ország hitte, hogy megint igaza lesz. Nem is gondolhattak mást, hiszen mindig igaza volt.

A hamburgi állatkertben él Yashoda, az elefánt, akit kineveztek a hóbortos németek a jósállatuknak a foci Európa-bajnokság idejére.

A németek összes meccsére tippelt a mérkőzések előtt pár órával, többek között eltalálta azt is, hogy a Németország hazai pályán ki fog kapni Franciaországtól, majd azt is tudatta a németekkel és a világgal, hogy a portugálokat már megveri a "nationalelf".

Aztán jött a harmadik mérkőzés, ahol Löwék Magyarországgal csaptak össze, és 15 millió magyar nagy szomorúságára Yashoda döntetlent tippelt eredménynek, ami azt jelentette, hogy mi búcsúzunk.

Ez a tippje is bejött. Háromból három. Pedig ezt az eredményt volt a legnehezebb kihozni, hiszen a jóslás úgy zajlott, hogy egy kosárba a mérkőzések előtt mindig bekerült két zászló. Yashodának pedig megmondták, hogy húzza ki annak a nemzetnek a zászlóját, aki nyerni fog szerinte. Ha véleltlen mindkét zászlót kirántotta, az azt jelentette a szabályok szerint, hogy az a mérkőzés döntetlenre végződik.

A német-magyar meccs előtt egyszerre húzta ki mindkét zászlót.

Yashoda később a legjobb 16 között az Anglia-Németország meccs eredményére is tippelt, és 83 millió német nagy örömére Németország zászlóját húzta ki. A korábbi jóslatok fényében szinte biztosra lehetett venni, hogy megint be fog jönni a tippje.

De nem. Most mellétrafált, 83 millió német pedig szomorú maradt, ennek ellenére Németország rajong az állatért. Yashoda és a hamburgi állatkert is óriási médiafigyelmet kapott az elmúlt hetekben, Dirk Albrecht, az állatkert ügyvezetője többek között az elefánt intelligenciájával és zseniális intuíciós képességével magyarázta az ereményeket, az állat gondozója pedig azt is hozzátette ehhez, hogy Yashoda bölcsessége a családi gyökerekben leledzik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás