promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszavágunk Trianonért? Magyar-francia meccs következik!
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szaharai hőségben, világbajnok ellen, vesztes csoportmeccs után újra játszik a válogatott.

A magyar és a francia fociválogatott eddig 22 meccset játszott egymással, szombaton 15 órától következik a 23. találkozó. Bármilyen meglepő, egyelőre felénk billen az összetett mérleg, hiszen 12 győzelem és 2 döntetlen mellett 8 magyar vereséget mutat a statisztika.

1927-ben 13:1 arányban vertük a gallokat, és ezzel az eredménnyel most is kiegyeznénk. Sajnos, a papírforma mást ígér, hiszen az aranylábú fiaink az Európa-bajnokság első meccsén – bár szívvel-lélekkel játszottak – kikaptak a portugáloktól, míg a franciák legyűrték a németeket.

A tét óriási, mert ha ma is kikapunk, aligha jutunk tovább a halálcsoportból. Nézzünk szembe a tényekkel: legutóbb 1976-ban győztük le a franciákat, akikkel 2005 óta nem játszottunk még egy barátságos mérkőzést sem. Viszont a mai nap lehet az, amikor fordulhat a kocka, bár a szurkolói várakozásokat nézve ebben nem mindenki bízik maradéktalanul.

A meccseket közvetítő M4 csatorna Facebook-oldalán olvasható kommentek alapján kapnak hideget is, meleget is a focistáink. Kiválogattuk a legsarkosabb hozzászólásokat:

A franciáké az Eb legjobb támadósora. Nekünk az is jó eredmény lenne, ha nem tudnának 2-3 gólnál többet rúgni.

Rúgott gól nélkül, 0:10-es gólaránnyal fejezzük be ezt a 3 meccset, de ettől még kint voltunk az Eb-n, pl. egy Románia nem.

Nem fogjuk hagyni magunkat, egy kicsit adjunk nekik vissza Trianonért! Hajrá, magyarok!

Sima 5 gólt kapunk, abból 3-at az első félidőben.

Mi is nyerünk, meg a németek is... Mindenkinek 3 pontja lesz.

Kemény dió lesz. Nagy elvárásaim nincsenek utolsó kijutottként, csak hogy ezen az Eb-n ne mi kapjunk ki a legnagyobb különbséggel. (Előzőn sajnos minket vertek el a legjobban – 4:0).

Szegények, délután 3-kor… Szörnyű.

Az Európa-bajnoktól kaptunk egy hármast – akkor mire számíthatunk a világbajnoktól?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás