Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Soha nem látott és hallott felvételekkel emlékeznek Benedek Tiborra

Soha nem látott és hallott felvételekkel emlékeznek Benedek Tiborra

Sport & Szabadidő

Soha nem látott és hallott felvételekkel emlékeznek Benedek Tiborra

Sport & Szabadidő

Promotions 21:01

Hosszan tartó súlyos betegségben, ma egy éve hunyt el a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Benedek Tibor.

Emberségével és kitartásával, az egész ország a szívébe zárta Benedek Tibort, aki a vízilabdasport történetében a valaha volt legnagyobb játékos és kiemelkedő edző.

Teljesítménye példaértékű, volt magyar és olasz bajnok, BEK-győztes, ’97-ben Európa-bajnokságot nyert a magyar válogatottal, 2003-ban világbajnokságot, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban pedig a nyakába akasztották minden sportoló legnagyobb vágyát az olimpiai aranyérmet.

Sikereit látva nem is volt nála jobb választás, így Kemény Dénestől átvéve a stafétabotot irányította a magyar válogatottat. A csapatnak vezetőként is számos sikert szerzett. Irányítása alatt világbajnok lett a férfi csapat, de begyűjtött egy EB ezüstöt és egy harmadik helyet, valamint egy Világliga és egy Világkupa ezüstöt.

Mindig hangoztatta, hogy sikerét nem annak köszönheti, hogy ő a legerősebb, legügyesebb, de mindig ő volt a legkitartóbb és legelszántabb. Mindig győzni akart.

Figyelemreméltó életútjával 2008-ban neve felkerült a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda márványtáblájára, 2015-ben több csapattársával beválasztották a sportági Hírességek Csarnokba.

A magyar férfi vízilabda-válogatott Facebook oldalán egy eddig sohasem publikált felvétellel emlékezik meg a sportlegendáról, Benedek Tiborról.

Borítókép: Profimedia