promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Platform cipő – a kényelem és az elegancia tökéletes kombinációja
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A platform cipő ideális választás azoknak a nőknek a nyári szezonra, akik néhány centivel magasabbnak szeretnének tűnni anélkül, hogy klasszikus magassarkú cipőt hordanának. 

A platform cipők népszerűsége már az 1960-as években elkezdődött. A hóbort Európában indult útjára, elsősorban a huszonéves nők körében és meglepő módon a férfiak is kedvelték az ilyen stílusú cipőt és nem csak az alacsonyabb férfiak viselték előszeretettel. A platform cipők kollekciója a ’80-as években kezdett el bővülni és egyre több mintás és egyre több élénk színű cipő került a piacra, az üzletek polcaira.

Platform cipőimádat már az ókori Görögországban is

Voltaképpen már az ókori Görögországban is viseltek platform szandálokat, cipőket, de még nem olyan stílusban és formában, mint amikor a 20. században hódítani kezdtek. Míg a reneszánsz időszakában mindössze praktikus okok miatt döntöttek a magasabb talpú cipő mellett az emberek, addig a ’70-es években a rock zene berobbanásával szinte egyidejűleg jelentek meg ezek az ikonikus cipők. A rock zenészek előszeretettel viselték a platform lábbeliket, amelyek stílusa megragadta a civil embereket is és egyre többen húztak ilyen cipőt a lábukra.

A régebbi kialakítású platform cipők nem a kényelmükről voltak híresek, azonban a ma emberének alapvető igénye van a kényelemre, már csak emiatt is a modern platform cipőket a magas sarok, a kényelem és a trendi megjelenés jellemzi. A platform cipőről tehát elmondható, hogy tökéletes kombinációja a kényelemnek és az eleganciának.

Miért szeretnek a nők magasabbnak tűnni és mitől kényelmes egy platform cipő? 

A nők többsége imádja a magassarkú cipőket és ennek több oka is van. Sokan önbizalom szerzési célból viselnek ilyen cipőt. Kétségtelen, hogy egy ilyen cipő jelentősen fokozza a nőiességet, hiszen a magas sarokkal karcsúbbnak is tűnünk és a lábunk optikailag kicsit „megnyúlik”. A magas saroknak, pontosabban a telitalpú cipőnek funkcionális szerepe is van, hiszen különleges támogatást nyújt a láb kulcsfontosságú területein, beleértve az olyan pontokat, mint a lábfej íve és a sarok. És ez összességében rugalmas támogatást nyújt a deréknak, a hátnak és az ízületeknek.

A platform cipő vizuálisan megnyújtja a lábat, így magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetünk, ha ilyen cipőt viselünk. A telitalpú cipő előnye, hogy kisebb súly nehezedik a lábfejre, a talpra, ezzel pedig megakadályozható a lábfájdalom kialakulása.

A platform cipő további előnyei

platform cipők kifinomulttá és elegánssá varázsolhatnak bennünket. Ilyen cipőt, különleges alkalmakon, például esküvőn is viselhetünk, hiszen a nőies megjelenés egyik remek kiegészítője lehet. A telitalpú cipő az egyik legalkalmasabb lábbeli nyaralásra, hosszabbtávú sétára. Nem kell attól tartanunk, hogy este sajgó lábakkal kell nyugovóra térnünk. A platform cipők nagy népszerűségre tettek szert az utóbbi években is. Többek között azért, mert formális és nem hivatalos eseményeken is bátran felvehetjük, viselhetjük. A trend élvonalában találhatók és minden évszakban találhatunk platform sarokkal ellátott, az időjárásnak megfelelő lábbelit.

A CCC webshopban is beszerezhetjük

Számos stílusú platform cipőt szerezhetünk be minden szezonra, beleértve a cipő magasságát, anyagát. A szezonra jellemző időjárási viszonyoknak megfelelően zárt platform cipőket, illetve nyári platform szandálokat is vásárolhatunk. A CCC webáruházban és üzleteiben is széles kínálatból válogathatunk, akár hétköznapi, akár elegánsabb eseményen kívánunk ilyen stílusú cipellőbe bújni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás