promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Inter ma végleg eldöntheti a Juventus sorsát
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas téttel bír a szombati Derby d'Italia, vagyis a Juventus - Internazionale rangadó a Serie A 37. fordulójában. Az Inter ebben a szezonban már elvette a bajnoki címet a torinóiaktól, de most arról is dönthet, hogy Andrea Pirlo együttese indulhat-e a jövő évi Bajnokok Ligája sorozatban. 

 

 

Szombaton este Andrea Pirlo együttesének mindenképpen szüksége lenne a három pontra az Inter ellen, ha nem szeretné más csapatok kezébe adni a sorsát. Ugyanis, ha döntetlent ér el hazai pályán, csak is akkor maradna esélye az ötödik helynél előrébb végezni, ha a Napoli nem győz, vagy ha a második Atalanta és a harmadik AC Milan közül az egyik kikap a hétvégén.

Az ötödik hely viszont csak a második számú európai kupasorozathoz, az Európa-ligához lenne elég.

Akkor viszont nagy esély lesz arra, hogy a Juventus mestere, Andrea Pirlo távozik a kispadról és Ronaldo is megköszöni a lehetőséget a klubnál. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz:

Márpedig a találkozó esélyese egyértelműen az Inter, amely január második felétől remek formába került a bajnokságban és már biztosan megszerezte története 19. scudettóját. A milánói együttes azóta sem vett vissza a tempóból, egymás után nyeri a mérkőzéseket. 

A Juve viszont egyre gyengébb játékot mutat, az AC Milan egy hete például simán, 3-0-ra verte a torinóiakat. 

A mostani a 203. Derby d'Italia lesz a bajnokságban. Ezeken 92 Juventus-győzelem mellett 51 döntetlen született, az Inter pedig 59 alkalommal örülhetett. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás