promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Narancsbőrös fenék, löttyedt has – a sportolónőt már nem zavarják a kritikák
Borítókép:  Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Miért kellene neki máshogy kinéznie, mint egy átlagembernek?

Lindsey Vonn olimpiai bajnok amerikai alpesisíző, aki megszámlálhatatlan világkupán is győzni tudott. Az ember azt hinné egy ilyen sztárról, hogy mérhetetlen önbizalommal rendelkezik, de a 36 éves sportoló valójában hosszú ideig súlyos önértékelési zavarral küzdött.

Úgy vélte, hogy a teste túl férfias ahhoz, hogy divatos ruhákat viseljen. A 178 cm magas és 73 kilós hölgy tényleg nem a nádszál kategóriát gyarapítja, de azért minden férfi megfordul utána ma is az utcán.

„Korábban egy csomó ember mondta nekem, hogy ezt vagy azt nem kellene hordanom, mert nem illik az alkatomhoz”

– panaszkodott.

Nem esett jól számára az őszinte (vagy irigy) kritika, de igyekezett figyelmen kívül hagyni, mert imádja a divatos cuccokat. Mivel néhány éve abbahagyta az aktív sportolást, a teste is szemmel látható változásokon esett keresztül.

„Sokkal karcsúbbá váltam. Régen sportspecifikusan kellett edzenem, nagyobb darab voltam. Most viszont sokan mondják, hogy még életemben nem néztem ki ilyen jól. Persze, hiszen most már nem az edzettségre megyek rá, hanem a karcsúságra és fittségre”

– büszkélkedett Vonn.

A 25 évesen olimpiai bajnokká vált szőkeség az Instagramon vallotta be, hogy a sok kritika és gyilkos megjegyzés miatt testképzavarral küszködött egész karrierje során. De mára ezek a hangok szerencsére elhalkultak.

„Olyan ember vagyok, mint bárki más. Néha lötyög a hasam, narancsbőrös a fenekem, és a fürdőruhám felsőjét sem töltöm ki teljesen. De nekem ez a test segített elképesztő dolgokat elérni, és büszke vagyok az erőmre. Nem vagyok zero size alkat, ám ezzel nincs semmi bajom”

– összegezte magabiztosan Vonn.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás