promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Huszti Szabolcsnak nincs megfelelő végzettsége, mégis a DVSC edzője lehet
Borítókép:  Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ahhoz, hogy valaki az NB II-ben edző lehessen A- vagy pro licences végzettség szükséges. A csapat új trénerének, Huszti Szabolcsnak azonban csak C-licences, azaz a legalacsonyabb szintű papírja van meg, ennek ellenére az MLSZ engedélyt adott Husztinak, hogy a DVSC vezetőedzője lehessen.

Ahhoz, hogy valaki edzőként a magyar első vagy másodosztályban dolgozhasson – elvileg – végig kell járni a ranglétrát. Azaz a képzési piramis aljáról (olykor közepéről) indulva, a vizsgákat elvégezve juthat el az illető A- vagy pro licences végzettséig. Utóbbi két kategória közül az egyik szükséges ahhoz, hogy valaki Magyarországon NB II-es csapatot irányítson. 

Mint arról beszámoltunk, a Debrecen hiába vezeti az NB II-es bajnokságot, a klub vezetőség menesztette Kondás Elemért, s helyére Huszti Szabolcsot és Toldi Gábort nevezte ki. Akad azonban egy kis bökkenő.

A korábbi magyar válogatott focistának, Huszti Szabolcsnak nincs meg a megfelelő végzettsége, csak C-licenccel rendelkezik. Azért, hogy mégis a DVSC vezetőedzőjeként tevékenykedhessen, a másodosztályú klub a Magyar Labdarúgó-szövetséghez fordult engedélyért. Az MLSZ pedig igen mondott – írja az NSO.

A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ, figyelemmel a Covid-járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos regisztrációs kártya szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig (UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021. ősz) engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB II-es sportszervezetnél az A-licences előírással érintett beosztás betöltését” 

– írta az MLSZ.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás