promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi: Szükségünk van álmokra
Borítókép:  PAVEL GOLOVKIN / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a MTI-nek adott nagyinterjút. Szóba került a Nemzetek Ligája, az Európa-bajnokság, a magyar labdarúgó-válogatott tagjainak téli átigazolásai, de az olasz szakembert beszélt a csapatszellem, a csapategység fontosságáról is. Egyúttal őszintén elmondta a véleményét Szalai Ádámról.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a MTI-nek adott nagyinterjút. A beszélgetés elején szó esett az olasz trérner pályafutásának elejéről is, amikor a Pro Patria trénereként nézett szembe a Massimiliano Allegri irányította Sassuolóval.

„A csapatszellem kialakítására mindig nagy hangsúlyt fektetek. Még pályafutásom elején Massimiliano Allegri mondta az olasz harmadosztályban vívott mérkőzéseink után, hogy az én csapataimat rendkívül nehéz legyőzni, nagyon meg kell érte dolgozni, mert minden játékosom harcol a pályán. Ez az én utam. Enélkül nem lehet sikereket elérni még akkor sem, ha technikailag jobb az együttesed" – mondta Rossi.

Természetesen szóba került Szalai Ádám is, aki Rossi szerint vezéregyéniség és példamutató személyiség.

„Nem ismertem korábban, de egy hét után láttam, minden adottsága megvan ahhoz, hogy csapatkapitány legyen. Most az emberek is szembesülhetnek azzal, miért is vettem védelmembe többször is. De nemcsak a személyisége miatt. Ő olyan játékos, aki mindig a csapat érdekeit nézi. Soha nem a saját teljesítményével foglalkozik, ez az ami építi a csapatszellemet. Ha nem játszik rendszeresen 90 percet, nem lesz meccsritmusban, hogy 90 percet játsszon a válogatottban. Ráadásul ő maga mondta nekem önkritikusan, hogy ha nem játszik 90 percet, akkor nem lehet a válogatott csapatkapitánya az Eb-n. Ebből is látszik a válogatott iránti alázata"

– beszélt a válogatott edzője a Mainz játékosáról.

A szövetségi kapitány elmondta a véleményét a válogatt játékosainak klubváltásáról is. Szerinte Szalai Attila és Szoboszlai Dominik is jó döntést hozott. (Előbbi a Fenerbache, utóbbi az RB Leipzig labdarúgója lett.)

„Szalai, aki kikérte a véleményemet az átigazolásáról, rendkívül elkötelezett, láttam az első meccsét a Fenerbahce színeiben és nagyon tetszett. Sokat fejlődött az Apollonnál töltött másfél év alatt, a Fenernél még többet fejlődhet, néhány év múlva kész lehet a következő ugrásra" – mondta.

Rossi meglátása szerint az nem jelent előnyt válogatottja számára, hogy az első vb-selejtezős ellenfél, a lengyel csapat szövetségi kapitányt váltott, merthogy Paulo Sousa személyében nagyon jó tréner vette át az irányítást, aki kiválóan ismeri a modern futballt.

„Szükségünk van álmokra. Ha nincsenek álmaink, elkezdünk meghalni. De persze a realitás az, hogy kegyetlen nehéz lesz. Amit elvárhatunk magunktól, hogy jó mentálistással lépjünk pályára, ne féljünk az ellenfelünktől. Agresszíven kell futballoznunk, mert ilyen kiváló ellenfeleknek nem hagyhatunk időt és teret. Bátran kell játszanunk és oroszlánként harcolnunk"

– fogalmazott Rossi a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréről. (Magyarország Portugáliával, Franciaországgal és Németországgal játszik majd.)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás